Antalya'nın Demre ilçesinde Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Üretim ve Eğitim Enstitüsü tarafından düzenlenen 'Balıklarda Yaş Tayini ve Uygulamaları Çalıştayı' başladı.
Akdeniz Su Ürünleri Enstitüsü tarafından gerçekleştirilen 'Balıklarda Yaş Tayini ve Uygulamaları Çalıştayı', enstitünün Beymelek Birimi'nde başladı. 5 gün sürecek çalıştaya, Fırat Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Atiye Başusta, Prof. Dr. Nuri Başusta, 9 Eylül Üniversitesi Deniz Bilimleri ve Teknoloji Enstitüsü  Öğretim Üyesi Dr. Mümtaz Tıraşın, Akdeniz, Eğridir, Trabzon ve Elazığ'daki su ürünleri enstitülerinden uzmanlar katıldı.
Çalıştay hakkında bilgi veren Akdeniz Su Ürünleri Araştırma, Üretim ve Eğitim Enstitüsü Müdürü Serkan Erkan; "Çalıştayın ilk amacı, balıklarda yaş tayini yapılırken Türkiye genelinde faaliyet gösteren su ürünleri enstitülerinde, bilimsel  birliktelik sağlamak. Balıkların kafasında ağaç halkalarına benzeyen otolitler vardır. Otolitler, misroskop altında okunarak balıkların yaşları belirlenir. Bu çalıştayda otolitlerin okunması yöntemi, uzmanlara öğretim üyeleri tarafından uygulamalı olarak öğretiliyor. Bilimsel çalışmalar yapılıyor.  Bu eğitim sonunda bilimsel çalışmalarda kullanılan balıklarda, yaş tayininde enstitüler arasında birliktelik sağlanacak" diye konuştu
 
Editör: TE Bilisim