Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Muharrem ayı dolayısıyla belediye personeline ve vatandaşlara aşure dağıttı. Başkan Böcek, kent merkezi ve tüm ilçelerde toplam 50 bin kişiye aşure ikramında bulunulacağını söyledi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, birlik, beraberlik ve paylaşımların arttığı Muharrem ayında belediye personeline aşure ikramında bulundu. Aşure dağıtımına
personelin yanı sıra vatandaşların da ilgisi yoğun oldu. Antalya Büyükşehir Belediyesi önündeki Mobil Aşevi Tırında aşure kazanın başına geçen Başkan Böcek’in kaplara aşure doldurarak, personel ve vatandaşlara ikram etti.
MUHARREM AYI MUTLULUK VE BARIŞ GETİRSİN
Aşurenin birlik ve beraberliğin simgesi olduğunu belirten Başkan Muhittin Böcek, “Muharrem ayı dolayısıyla aşuremizi dağıtıyoruz. Bu anlamda tutulan oruçları da Allah kabul etsin. Aşuremizi vatandaşlarımızla ve çalışma arkadaşlarımızla birlikte paylaşıyoruz. Muharrem ayımızın tüm ülkemize sağlık, mutluluk, huzur ve barış dolu güzel günler getirmesini diliyorum” diye konuştu.
ALANYA’DA 2 BİN KİŞİYE AŞURE
Büyükşehir Belediyesi Alanya Atatürk Anıtı önünde de 2 bin kişilik aşure ikramında bulundu.
İkrama Alanya Kaymakamı Mustafa Harputlu, CHP Antalya Milletvekili Rafet Zeybek, CHP Alanya İlçe Başkanı Coşkun Karadağ, yönetim kurulu üyeleri ve Antalya Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Erkan Demirci de katıldı. Büyükşehir Belediyesi, Alanya Aşevi’nde hazırlanan aşure ikramına vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Yerli vatandaşların yanı sıra turistler de ikram edilen aşureyi afiyetle yedi.
50 BİN KİŞİYE AŞURE DAĞITILACAK
Büyükşehir Belediyesi, 12-– 27 Eylül tarihleri arasında Antalya merkezi ve ilçelerde, hastane, cami ve meydanlarda 50 bin kişiye aşure dağıtacak. Aşure dağıtım programı şöyle: “13 Eylül Aksu, Serik ve İbradı, 14 Eylül Finike ve Akseki, 15 Eylül Yavuz Özcan Parkı, 16 Eylül Elmalı ve Kemer, 17 Eylül Toptancı Hal, Akdeniz Sanayi Sitesi ve Kepez Devlet Hastanesi, 18 Eylül Manavgat, 19 Eylül Konyaaltı, 20 Eylül Muratpaşa Cami, Gazipaşa, Kaş,  23 Eylül Döşemealtı, 24 Eylül Kepez Özdilek AVM önü, 25 Eylül Korkuteli, 27 Eylül Gündoğmuş, Demre ve Kumluca.”
 Büyükşehir Belediyesi  50 bin kişiye aşure ikram edecek
Antalya Büyükşehir Belediyesi, Muharrem ayı dolayısıyla kent merkezi ve tüm ilçelerde toplam 50 bin kişiye aşure ikram edecek.
Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı birlik, beraberlik ve paylaşımların arttığı Muharrem ayında aşure ikramı yapacak. Büyükşehir Belediyesi merkez ve Alanya aşevleri tarafından hazırlanan aşureler Mobil Aşevi Tırı ile Antalya merkezinde ve Gazipaşa’dan Kaş’a tüm ilçelerde vatandaşlara ikram edilecek. 12- 27 Eylül tarihleri arasında vatandaşların yoğun olduğu meydanlar ile hastane ve camilerde toplam 50 bin kişiye aşure dağıtacak.
İLÇELERDE DE DAĞITIM YAPILACAK
Aşure dağıtım programı şöyle: “12 Eylül Büyükşehir Belediyesi ve Alanya Hükümet Konağı önü, 13 Eylül Muratpaşa Cami ve İbradı, 14 Eylül Finike ve Akseki, 15 Eylül Yavuz Özcan Parkı, 16 Eylül Elmalı ve Kemer, 17 Eylül Toptancı Hal, Akdeniz Sanayi Sitesi ve Kepez Devlet Hastanesi, 18 Eylül Manavgat, 19 Eylül Konyaaltı, 20 Eylül Gazipaşa, Kaş, Serik ve Aksu,  23 Eylül Döşemealtı, 24 Eylül Kepez Özdilek AVM önü, 25 Eylül Korkuteli, 27 Eylül Gündoğmuş, Demre ve Kumluca.”
CUMHURBAŞKANI'NDAN AŞURE İKRAMI
Antalya Valiliği, Muratpaşa Camii'nde cuma namazı sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ikramı olarak aşure dağıtacak.
Hicri takvimin ilk ayı olan Muharrem ayının onuncu gününe denk gelen Aşure Günü kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ikramı olarak 13 Eylül Cuma günü Muratpaşa Camii'nde aşure dağıtılacak. Antalya Valisi Münir Karaloğlu, cuma namazından sonra Muratpaşa Camii'nde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın aşure ikramına tüm Antalyalıları davet etti. 
 
 
 
 
Editör: TE Bilisim