Antalya'nın Korkuteli ilçesinde berber, kuaför ve güzellik merkezleri, pazartesi faaliyete geçmek üzere hazırlıklara başladı. İlçedeki 43 berber ve 12 bayan kuaförü pazartesi iş başı yapacak.
Korkuteli'nde pazartesi günü işbaşı yapacak olan berber, güzellik salonu/merkezi, kuaför gibi iş yerlerini belediye temizlik ekipleri dezenfekte etti ve ayrıca eldiven, dezenfekte ilacı normal maske ve perdelik maske verdi. İlçede randevuları almaya başlayan berber ve kuaförler, tek kullanımlık havlu ve kesim önlüğü gibi ekipmanlar hazırladı. Koltuk sayılarını yarıya indiren, iş yerlerini ise sosyal mesafeye göre ayarlayan berber ve kuaförler, her kullanım sonrası makas, makine gibi ekipmanlarını dezenfekte ederek faaliyetini sürdürecek.
Korkuteli'nde 15 yıldır berberlik yapan Rafet Demir, koronavirüs tedbirleri kapsamında 21 Mart'ta kapattıkları iş yerlerinin açılacak olmasından ve vatandaşlara hizmete devam edeceklerinden dolayı mutlu olduklarını belirtti. Randevu sistemiyle müşteri alacaklarını ifade eden Demir, "Müşterilerimize hizmet için tek kullanımlık havlu, örtü ve eldiven ve bone malzemelerimizi hazırladık. Pazartesi gününden itibaren faaliyetimize başlayacağız. Randevularımızı da almaya başladık. Şu anda boyasını, temizliğini, dezenfekte çalışmalarını yapıyoruz. Kurallara uyarak çalışmaya devam edeceğiz" dedi.
 
Editör: TE Bilisim