Antalya Büyükşehir Belediyesi, yerelden kalkınma hedefiyle Antalya tarımına desteğini sürdürüyor. Korkuteli'nin Akpınar, Yediözler ve Sığırlı mevkilerinde yüksek debili olan kaynak sularının yapılan kazılar neticesinde Korkuteli Çağman Göleti Sulama Tesisi
gölet havzasına iletimi sağlandı. Böylece yaklaşık beş bin dekar arazinin tarımsal sulamasına katkı sağlanacak.
Büyükşehir Belediyesi, tarımsal kalkınmaya katkı sağlamak için kırsal bölgelerde gerçekleştirilen tarım ve hayvancılık faaliyetlerine desteklerini sürdürüyor. Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı gerçekleştirdiği çalışmayla Korkuteli Çağman Göleti Sulama Tesisi gölet havzasını besleyen Akpınar, Yediözler ve Sığırlı mevkilerinde bulunan ve yaz aylarında düşük ama kış aylarında yüksek debili olan kaynak sularının gölet havzasına iletimi sağladı. Ekipler, açık kanal sisteminde iş makineleriyle 2 kilometre uzunluğunda kanal açtı. Yapılan çalışma sonucunda Kozağacı, Duraliler yaylası ve Elmalı Çalpınar mahalleleri ile Mamatlar mahallesinin bir kısmını kapsayan yaklaşık beş bin dekar arazinin tarımsal sulamasına katkı sağlanacak.
ÇİFTÇİ SU SIKINTISI YAŞAMAYACAK
Kaynak sularının gölet havzasına iletiminin sağlanmasıyla suyun daha fazla depolanması sağlanacak ve tarımsal sulama yapan Antalyalı çiftçilerin sulama suyu sıkıntısı çekmesi önlenecek.
 
Editör: TE Bilisim