Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi'nden Kaş İlçesi’nin Yeniköy ve Gökçeören Mahallesi Gökseki Mevkii imar planıyla ilgili olarak tuhaf bir kararın çıkması Kaş’ta üzüntüyle ve tepkiyle karşılandı. Kaş’ın geleceği ile ilgili olarak Antalya Büyükşehir Belediye Meclisinde geçtiğimiz günlerde görüşülen Kaş İlçesi’nin Yeniköy ve Gökçeören Mahallerinin imar planlarının Büyükşehir meclisinde detaylı olarak görüşülmeden reddedilmesi üzüntü ve tepkiyle karılandı. Kaşlı vatandaşlar turistik Kaş İlçesi merkezinin son imarlı ve gelişi güzel imarsız yapılan konutlar sonucu ilçe sıkıştı. Turisti İlçenin yapılaşmasının imar planlarıyla ilçe merkezindeki yoğunluğun mahalle ve köylere kaydırılması gerektiğini ve ilçenin aşırı yapılaşması ancak Antalya Büyükşehir Belediye Meclisinin ilçeye uygun olarak alacağı imar planlarını yöre insanın ortak kararlarıyla alması gerektiğini dile getirerek, Büyükşehir Belediye meclisinin geçtiğimiz günlerde Kaş’ın Yeniköy ve Gökseki mevki imar planlarının 
 Kaş Belediye Başkanı ve Kaşlı Büyükşehir Belediye Meclis üyelerinin Kaş’ın geleceğiyle ilgili olarak Kaşlılar tarafından merakla beklenen imar planı değişikliğiyle ilgili olarak meclisin bilgilendirilmeden oylamaya sunulması ve meclis tarafından reddedilmesini tepkiyle karşılayarak, tuhaf bir karar dediler.
BÜYÜKŞEHİR'DEN İTİRAZIN KABULÜNE RET KARARI
Kaş Belediye Meclisi'nin İmar planlarına vatandaş lehine itirazları kabul ettiği Meclis Kararları, Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi Toplantısında alınan 10/01/2020 tarihli 39-40-41-42 sayılı kararlarla reddedildi. Karar özetle şöyle:
Kaş Belediye Meclisinin 01.10.2019 tarih ve 88 sayılı kararı ile kısmen kabul kısmen reddedilen, Yeniköy Mahallesi 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planına askı süresi içerisinde yapılan itirazlar ve kabul edilen itirazlar doğrultusunda hazırlanan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişiklikleri... oy çokluğuyla reddedilmiştir
Kaş Belediye Meclisinin 01.11.2019 tarih ve 100 sayılı kararı ile kısmen kabul kısmen reddedilen, Gökçeören Mahallesi Gökseki Mevkii 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planına askı süresi içerisinde yapılan itirazlar ve kabul edilen itirazlar doğrultusunda hazırlanan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişiklikleri ... reddedilmiştir.
Özetle, planlara yapılan vatandaş itirazlarının bir bölümü Kaş belediye Meclisinde kabul edilmiş olmasına rağmen, Büyükşehir Meclisinde reddedilmiştir.
 
Editör: TE Bilisim