DEMRE'DEKİ ATIKLAR KALDIRILIYOR
       Demre ilçesindeki Demre Çayı yatağında kalan sebze atıkların kaldırılması için Antalya Büyükşehir Belediyesi ekipleri çalışma başlattı.
   Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından Antalya’nın Demre İlçesi’ndeki Demre Çayı yatağında kalan sebze atıkları kaldırılıyor. Demre Belediyesi’nin başlattığı proje ile, Demre’deki sebze atıkları bir şirket tarafından öğütülerek enerji santrallerine götürülmüştü. Ancak sebze atıklarının başka atıklarla beraber dökülmesi, öğütme makinalarının sürekli arıza yapmasına yol açtı. Yaklaşan kış nedeniyle atıkların bir bölümü Demre Çayı yatağında kaldı. Bunun üzerine Antalya Büyükşehir Belediyesi devre girdi. Antalya Büyükşehir Belediyesi, Demre Çayı yatağındaki atıkları 3 kamyon ve bir iş makinası ile 17 kilometre uzaklıkta oluşturulan alana taşımaya başladı. Atıkların taşınması 10 gün içinde tamamlanacak.
    Büyükşehir yetkilileri yaptıkları açıklamada” Demre yıllar sonra karbondioksit solumadan bir yaz geçirdi. Atıklar hiçbir şekilde yakılmadı. Şirket büyük bölümünü öğüterek taşıdı. Enerjiye dönüştürdü.  Kalan atıkları da biz kaldırıyoruz. Taşınan atıklar oluşturulan çukura dökülüyor. Burada sıkıştırılarak üstü toprakla kaplanacak. Doğa içinde doğal gübreye ve toprağa dönüşecek dediler.
  
 
Editör: TE Bilisim