Deprem bölgesinde çalışmalarını aralıksız sürdüren Antalya Büyükşehir Belediyesi, yaraların sarılmasına destek oluyor. Kumluca Belediyesi tarafından bölgeye gönderilen sebze ve meyveler Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından depremzedelere dağıtıldı. Afetzede vatandaşlara sıcak yemek, battaniye yardımı ve uzman desteği devam ediyor.
Elazığ'ın Sivrice ilçesinde meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremin ardından ekiplerini bölgeye gönderen Antalya Büyükşehir Belediyesi, vatandaşlara destek oluyor. 21 kişilik Antalya İtfaiyesi Ekibi, arama kurtarma faaliyetlerinin sona ermesiyle Antalya’ya dönmüştü. Bölgede kalan Antalya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı ekipleri ise vatandaşların yaralarını sarıyor.
YARDIM EVLERE ULAŞTIRILDI
Depremin hemen ardından bölgeye ulaşan Büyükşehir Sosyal Hizmet ekipleri AFAD ile koordineli bir şekilde çalışmalarını yürütüyor. Kumluca Belediyesi’nce deprem bölgesine gönderilen 20 ton yaş sebze ve meyve Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin organizasyonunda Sivrice’nin 12 mahallesine dağıtıldı. Ekipler, gönderilen erzakları kasalarla taşıyarak tek tek vatandaşların evlerine kadar ulaştırdı.  Büyükşehir ekipleri ayrıca, Sivrice’de artçı sarsıntılar nedeniyle dondurucu soğukta çadırda kalan vatandaşlara bin adet battaniye dağıttı.
5 BİN KİŞİLİK SICAK AŞ
Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Elazığ’a gönderdiği Mobil Aşevi de vatandaşlara sıcak yemek veriyor. Mobil Aşevi, her gün Elazığ’da vatandaşlara 5 bin kişilik sıcak yemek ikramında bulunuyor. Depremzedelere Mobil Aşevi ile öğle ve akşam öğünlerinde üç çeşit sıcak yemek imkanı sağlanıyor.
DEPREMZEDELERE SOSYAL DANIŞMANLIK
Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı sosyal hizmet uzmanları da artçıların devam ettiği deprem bölgesindeki vatandaşlara sosyal danışmanlık hizmeti veriyor. Uzmanlar vatandaşların ihtiyaçlarını belirleyerek, hangi malzemeye ihtiyaç varsa bu malzemelerin sevk ve koordinasyonunu sağlıyor. 
CHP ANTALYA İL BAŞKANLIĞINDAN ANTALYA'DAN ELAZIĞ’A DAYANIŞMA ELİ
24 Ocak akşamı Elazığ'da meydana gelen ve birçok vatandaşımızın yaşamına mal olan deprem sonrasında, CHP Antalya İl Başkanlığı'nın yardım tırı yola çıktı.
24 Ocak akşamı meydana gelen ve birçok vatandaşımızın yaşamını kaybettiği Elazığ depremi için CHP Antalya İl Başkanlığı'nın düzenlediği yardım kampanyasında toplanan materyaller bugün Elazığ'a gönderildi. Depremin ertesi günü İl Başkanlığı, başta ilçe örgütleri olmak üzere tüm Antalya'ya çağrı yapmış ve yardım kampanyası başlatmıştı. CHP İl Örgütü tarafından başlatılan kampanya büyük ilgi görmüştü.
ANTALYA İŞ DÜNYASINDAN, ELAZIĞ'A 2 TIR YARDIM MALZEMESİ
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOOB) girişimi üzerine, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası'nın çağrısıyla oda üyeleri, bölge oda ve borsaları, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşların katkılarıyla toplanan 2 TIR dolusu yardım malzemesi Elazığ'daki AFAD Koordinasyon Merkezi'ne gönderildi.
TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve ATSO Başkanı Davut Çetin, ATSO hizmet binasında oluşturulan koordinasyon merkezinde gün boyu yardımların kabul edildiğini ve kısa sürede deprem bölgesine ulaştırılmak üzere yola çıktığını söyledi. Davut Çetin, yardım TIR'ında ilgili kurumların talebi doğrultusunda hazırlanan ısıtıcı, battaniye, yastık, çocuk bezi, bot, mont, su gibi temel ihtiyaç maddeleri bulunduğunu kaydetti.
Davut Çetin, bölgede bulunan Alanya, Manavgat, Kumluca ticaret ve sanayi odaları, Antalya ve Kumluca ticaret borsaları başta olmak üzere iş dünyasının ve vatandaşların yaşanan deprem felaketi sonrasında her zaman olduğu gibi örnek bir birliktelik sergilediğini vurguladı.İhtiyaç duyulduğu her an yardıma hazır olduklarını ifade eden Davut Çetin, “Depremde vefat edenlere Allah'tan rahmet, yaralananlara acil şifalar diliyorum. Depremden etkilenen tüm vatandaşlara da geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Ülkemizle ilgili her konuda olduğu gibi bu konuda da üzerimize düşen her türlü sorumluluğu, birlik ve beraberlik içinde yapmaya devam edeceğiz" dedi.
 KORKUTELİ AK PARTİLİLERDEN DEPREMZEDELERE YARDIM
Antalya'nın Korkuteli ilçesinde AK Parti tarafından başlatılan kampanyada toplanan yardımlar, kamyona yüklenerek dualar eşliğinde deprem bölgesine gönderildi.
Elazığ'da meydana gelen depremin ardından AK Parti Korkuteli ilçe başkanlığı tarafından başlatılan yardım kampanyası yoğun ilgi gördü. Genç yaşlı tüm vatandaşlar yardım seferberliğine katılırken, toplanan malzemeler AK Parti ilçe binası önünde kamyona yüklenerek, dualarla deprem bölgesine gönderildi.
AK Parti İlçe Başkanı Kemal Sancaktar, "Bu milletin yüreği şefkat dolu, merhamet dolu. Yeter ki önder olun. Korkuteli'den şimdi de bir günde Korkuteli Belediyesi tarafından hazırlanan ikinci bir tır daha gıda ve diğer ihtiyaç malzemesi Elazığ için yola çıktı. Bu aziz millet her türlü takdire layık. Allah razı olsun. Bizler üzerimize düşen çalışmaları yapmamız gerekiyor. Rabbim inşallah bu yapmış olduğumuz çalışmaları kabul eder. Böyle bir çalışmada Korkuteli olarak üzerimize düşen görevi yapıyoruz. Korkuteli halkının göstermiş olduğu özveriden dolayı da halkımıza teşekkür ediyorum. Devletimiz ve milletimiz güçlü. Vatandaşlarımız hemen örgütlendi. Teyzemiz kendi harcayacağı evinin rızkını getirerek buraya takdim etti. Bu tür doğal afetlere karşı milli birlik ve beraberliğimizi dayanışmamızı muhafaza eder ve korur isek, en az zarar ve sıkıntı ile bu felaketleri atlatırız. Elazığ ve Malatya'da deprem bölgesinde yaşayan vatandaşlarımıza geçmiş olsun diyorum. Hayatlarını kaybedenlere Allah'tan rahmet diliyorum" dedi.
 
 
 
 
Editör: TE Bilisim