Antalya'nın Demre ilçesinde, sokak köpeklerinin beslenmesi için mama otomatları yerleştirildi. Otomatların kullanım startını Demre Belediye Başkanı Okan Kocakaya verdi.
Demre Belediyesi tarafından sokak hayvanlarının beslenmesi ve farkındalık yaratmak için, ilçenin belirli noktalarına mama otomatları yerleştirildi. Demre Belediyesi tarafından sokak köpeklerinin yoğun olarak yaşadığı Sahil Parkı, Çayağzı Limanı, ilçe merkezindeki Noel Baba Meydanı ve Eynihal Parkı'na 4 otomat konuldu. Mama otomatları, güneş enerjisiyle çalışıyor. Yüksekliği yaklaşık 2 metre ve 30 kilo mama alan otomat, para atıldığı zaman sesli mesaj veriyor.
Demre Belediye Başkanı Okan Kocakaya, "Demre'mizde bir ilki gerçekleştirdik. Amacımız can dostlarımız olan sokak hayvanları konusunda vatandaşlarımız arasında bir farkındalık ve duyarlılık yaratmak. Vatandaşlarımız otomatlara 1 lira attığı zaman, otomattan beslenme kutusuna 100 gram mama dökülüyor. Demreli hemşehrilerimizi bu konuda duyarlı olmaya çağırıyorum. Lütfen 1 lira ile sokaktaki sevimli dostlarımızın beslenmesine, yaşama tutunmasına katkı sağlayalım" dedi.
Başkan Kocakaya, ardından 1 lira atarak, veteriner hekim Dilek Polat ve veteriner teknikeri Ömer Kocagöz'le otomatların kullanımına start verdi.
Editör: TE Bilisim