Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Parti Meclisinden aldığı onay ile Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Muhittin Böcek, Antalyalılar tarafından coşkuyla karşılandı.
CHP Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Muhittin Böcek, havalimanında coşkuyla karşılandı. Böcek, "Millet İttifakın adayı olarak Antalya'da hep birlikte kazanacağız" dedi.Yağmur altında kendisini bekleyen kalabalığa seslenen Muhittin Böcek, “Bu onuru, gururu bana yaşatan Genel Başkanım Kemal Kılıçdaroğlu’na, Parti Meclisi’ne, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e teşekkür ediyorum" dedi.
Kendilerini bu göreve bu göreve layık görenleri mahcup etmeyeceklerini belirten Muhittin Böcek, “25 yıllık siyasi hayatımdaki tecrübemi, deneyimlerimi Büyükşehir Belediye Başkanı olarak Antalya’m için paylaşacağım. 31 Mart’a kadar durmadan çalışacağız. Bütün mahallelerde, köylerde kadınlarımızla, gençlerimizle, hemşehrilerimizlebirlikte çalışacağız. Oturmak yok, hep birlikte çalışacağız. Çünkü güzel Antalya’m biz bu göreve oturmak için değil, daha iyisini yapmak için talip olduk. Antalyaspor ve Alanyaspor ile de gurur duyduğunu dile getiren Muhittin Böcek, “Eski Başbakan Mesut Yılmaz’a, eski Genel Başkanımız Deniz Baykal’a çok teşekkür ediyorum. Dördüncü dönemde beni aday gösteren ve yine beni Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı gösteren Kemal Kılıçdaroğlu’na Parti Meclisi’ne bir kez daha teşekkür ediyorum.” ifadelerine yer verdi.
Böcek'e, CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı, Manavgat Belediye Başkanı ve Adayı Şükrü Sözen, CHP Kadın Kolları Başkanı Nilüfer Deveci, belediye başkan adayları, partililer eşlik etti.
Chp antalya büyükşehir belediye başkan adayı Başkan Böcek’ten ilk ziyaretler
Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP)Antalya Büyükşehir Belediye Başkanadayı gösterildikten sonra ilk ziyaretini anne ve babasının kabristanlığına yaptı. Başkan Böcek, daha sonra CHP İl Başkanı Ahmet Kumbul ve İYİ Parti Antalya İl Başkanı Ahmet Aydın ile bir araya geldi.
Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, ilk olarak Uncalı Kent Mezarlığı'nda mezarı bulunan annesi Ayşe Ana Karakuş Böcek'i, daha sonra Geyikbayırı Çağlarca Mahallesi'ndeki mezarlıkta bulunan babası Mustafa Böcek'in kabrini ziyaret etti. Başkan Böcek’in kabristanlık ziyaretine oğlu Gökhan Böcek ve ağabeyi Şadi Böcek’te eşlik etti. Başkan Muhittin Böcek, anne ve babasının mezarlarına çiçek bırakıp dua etti.
Başkan Böcek, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı sonrası ilk ziyareti anne ve babasının mezarına ziyaret ile başlamak istediğini belirterek, “İlk günüm, ben her şeyi anne ve babama borçluyum. Onların hep dualarıyla buralara geldim. Ailem beni hayırlı bir evlat olmam için yetiştirdi. 25 yıllık siyasi hayatımda kendimi Antalya’ya adadım. 25 yıllık siyasi birikimimi azim ve kararlılıkla, daha büyük bir aşk ve gayretle Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olarak 31 Mart’a kadar çalışmalarımızı yapacağız” dedi.
Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, daha sonra CHP Antalya İl Başkalığını ziyaret etti. CHP İl Başkanı Ahmet Kumbul ve partililer tarafından coşkuyla karşılanan Muhittin Böcek, tebrikleri kabul etti. İl Başkanı Ahmet Kumbul, seçim sürecindeki yapılan araştırma ve anket çalışmalarında Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in ilk sırada çıktığına dikkat çekerek, şöyle konuştu: “Muhittin Böcek, partimizin Büyükşehir Belediye Başkanı adayıdır. Önümüzdeki 31 Mart tarihinde de kendisini Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı olarak ziyaret edeceğiz”
Başkan Muhittin Böcek, İl Başkanlığı ziyaretinde Kadın Kolları ve Gençlik Kolları üyeleriyle de bir araya geldi.
Başkan Böcek, bir sonraki ziyaret durağı ise İYİ Parti Antalya İl Başkanlığı oldu. İYİ Parti İl Başkanı Ahmet Aydın, uzun vadede Antalya’nın yaşanılabilir bir kent olması için destek olmaya hazır olduklarını söyleyerek, “Sizin belediye başkanlığınızı herkes biliyor. İYİ Parti teşkilatı olarak sahada olacağız. Antalya’nın güzel bir şehir olması için hep birlikte çalışacağız” diye konuştu.
Muhittin Böcek, daha sonra Antalya Valisi Münir Karaloğlu’nu ziyaret etti.Başkan Böcek’e seçim sürecinde başarılar dileyen Vali Münir Karaloğlu, “Demokratik bir yarış olacak. Vatandaş 5 yıl süreyle belediye başkanını seçecek. Hayırlı olsun. Sorunsuz bir seçim süreci olmasın temenni ediyoruz”dedi.
CHP'NİN ANTALYA ADAYLARI AÇIKLANDI
Cumhuriyet Halk Partisi Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı sonrasında toplanan Parti Meclisi, Antalya belediye başkan adaylarını açıkladı.
CHP'nin bugün yapılan MYK sonrası toplanan Parti Meclisi, Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak Muhittin Böcek'i belirledi. CHP, Büyükşehir Belediyesi dışında 6 ilçede daha belediye başkan adaylarını açıkladı. Buna göre Muratpaşa'da mevcut başkan Ümit Uysal, Konyaaltı'nda eski il başkanı Semih Esen, İbradı'da mevcut başkan Serkan Küçükkuru, Döşemealtı'nda mevcut başkan Turgay Genç,  Aksu'da İsa Yıldırım ve Finike'de Mustafa Geyikçi belediye başkan adayı olarak açıklandı.
 
 
 
 
 
 
Editör: TE Bilisim