CHP'Lİ ZEYBEK: COVİD-19 MESLEK HASTALIĞI SAYILSIN
CHP Antalya Milletvekili Rafet Zeybek, koronavirüs vakalarının arttığı Ankara'da Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı'na (TUS) birçok şehirden gelecek adayların tedirginlik yaşadığını belirterek, Milli Eğitim Bakanlığı'na soru önergesi verdiğini açıkladı. Koronavirüsle ön cephede mücadele sağlık çalışanlarının taleplerini TBMM'ye taşıyan Zeybek, “Koronavirüs hastalığı meslek hastalığı ve iş kazası statüsünde nitelendirilmeli" dedi. 
 
CHP Antalya Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Rafet Zeybek, her geçen gün artan Covid-19 vakaları nedeniyle pandemi sürecinde Milli Eğitim Bakanlığı'na gelecek ay yapılacak TUS için sınav merkezlerinde alınan önlemleri sorduğunu aktardı. TUS'a girecek adayların ve ailelerinin koronavirüs nedeniyle tedirgin olduğunu belirten Zeybek, soru önergesi verdiğini aktardı. Koronavirüsle mücadele de ön safhada emek veren sağlık çalışanlarının, koronavirüse yakalandığı takdirde meslek hastalığı statüsüne girmesi konusunda Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına öneride bulunan Rafet Zeybek, sağlık emekçilerinin taleplerini TBMM gündemine taşıdı.
TUS'A GİRECEK ADAYLAR TEDİRGİN
Rafet Zeybek, 4 Ekim'de yapılacak TUS 2. Dönem sınav yerlerinden biri olan Ankara'nın değiştirilip değiştirilmeyeceğini Mili Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'a sorduğunu belirtti. Zeybek verdiği soru önergesinde, Ankara'da son günlerde artan koronavirüs vakaları nedeniyle birçok şehirden TUS için gelecek adaylar ve ailelerinin tedirgin olduğunu, toplu taşıma ve konaklama ihtiyacı yaşayacak adayların salgının yaygın olduğu Ankara'da risk altında olacağını belirtti. Sınav yerinin daha az riskli bir veya birden çok şehre alınma durumunu ve Ankara'da sınav yerleri için hangi tedbirlerin alındığına soru önergesinde yer veren Zeybek, sınava az süre kaldığını, tedirginlik yaşayan adayların ve ailelerinin korkularının giderilmesi için gerekli açıklamanın vakit kaybedilmeden yapılması gerektiğini vurguladı.
'KORONAVİRÜS İŞ KAZASI STATÜSÜNDE NİTELENDİRİLMELİ'
Rafet Zeybek, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'un yanıtlaması istemiyle verdiği bir diğer soru önergesinde ise sağlık emekçilerinin görevleri esnasında yakalandıkları koronavirüs hastalığının, meslek hastalığı sayılması ve iş kazası olarak tanınmasına yönelik çalışmaların yapılıp yapılmadığını sorduğunu belirtti. Zeybek, koronavirüs salgını sürecinde fedakârca çalışan, sağlık emekçilerinin en ön safta mücadele ederken yakalandıkları koronavirüs hastalığının meslek hastalığı sayılması, meslek odaları, sendikalar ve sağlık emekçilerinin genel talebi olduğunu, bakanlığın buna kayıtsız kalmaması gerektiğini vurguladı. Zeybek, “Sağlık emekçilerinin bu haklı talebi ilgili kanunlarımızda iş kazası ve meslek hastalıkları tanımları ile hukuki bir temeldedir, burada görev artık Çalışma Bakanlığı'na düşmektedir. Sağlık emekçilerimizin bizler için yaptıkları fedakârlıklar için minnettarız ve onların motivasyonlarının yükseltilmesi ve hak kayıplarının önlenmesi için koronavirüs hastalığı meslek hastalığı ve iş kazası statüsünde nitelendirilmelidir" dedi. 
Editör: TE Bilisim