Antalya İl Umumi ve Hıfzıssıhha Kurulu, 14 Şubat Sevgililer Günü'nün hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması olan pazar gününe denk gelmesi nedeniyle çiçekçilerin kısıtlamadan muaf tutulması yönünde karar aldı.
Antalya İl Umumi ve Hıfzıssıhha Kurulu 4 Şubat 2021 tarihi itibarıyla iki yeni karar aldı. 14 Şubat Sevgililer Günü'nün pazar gününe denk gelmesi nedeniyle çiçekçi esnafı, hafta sonu işyerlerini açabilecek esnaf arasına alındı. Kararda, “14 Şubat nedeniyle talepte yaşanacak yoğunluk da göz önünde bulundurularak, çiçek satışı yapan iş yerlerinin sokağa çıkma kısıtlamasının uygulandığı, 12 Şubat Cuma günü 20.00-24.00 saatleri arasında evlere servis, 13-14 Şubat Cumartesi- Pazar günlerinde 10.00-17.00 saatleri arasında müşterilere iş yerinde ve 10.00-24.00 saatleri arasında evlere servis şeklinde hizmet verebilecek" denildi.
Kurulun diğer kararında ise Milli Eğitim Bakanlığınca örgün eğitim yapması uygun görülen eğitim kurumlarının öğrenci/ öğretmen/ çalışanlarının, durumlarını eğitim kurumlarınca verilecek kurum adresi ile çalışma/ders programını ihtiva eden belge ile belgelendirmeleri şartıyla, güzergah ve ilgili saatlerle sınırlı olacak şekilde sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulacağı açıklandı.
Ayrıca bu eğitim kurumlarının öğrenci/ öğretmen/ çalışanlarından 65 yaş ve üzeri ile 20 yaş altı kalanlar, şehir içi toplu ulaşım araçlarını (metro, metrobüs, otobüs, minibüs, dolmuş vb.) kullanma kısıtlamasından da muaf tutulacak.
 
Editör: TE Bilisim