Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Ak Parti Grup toplantısında yaptığı konuşmada 2020’yi Patara Yılı ilan ettiklerini söyledi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Ak Parti Grup Toplantısında yaptığı konuşmada, 2020’yi Patara Yılı ilan ettiklerini açıklayarak, “Likya’nın ana liman şehri olan Patara, bizim tarihimizin de önemli sembollerinden biridir. Osmanlı Devleti, Kuzey Afrika ile olan telgraf bağlantısını Patara Telsiz Telgraf İstasyonu aracılığıyla sağlıyordu. Yaklaşık 850 kilometrelik uzunluğuyla Avrupa’nın en büyük hattının ucunda yer alan Patara İstasyonu, İtalyanlar tarafından bombalanana kadar ülkemize çok önemli hizmetler vermiştir. Bu telsiz telgraf istasyonunu aslına uygun şekilde yeniden ayağa kaldırıyoruz. Roma İmparatorluğunun bir parçası olan Likya Birliğinin yönetim modeli Amerika Birleşik Devletlerinin kuruluşuna örnek olacak kadar önemlidir.Nitekim Likya Birliğinin meclis binası, tarihi önemine binaen TBMM başkanlığımız tarafından restore ettirilmiştir. Antik dönemden günümüze kadar ulaşan tek deniz feneri de yine Patara’dadır. Bu deniz fenerini de en kısa sürede ayağa kaldırmayı planlıyoruz. Şehir kapısından suyollarına kadar daha pek çok nadide özelliğiyle Patara’yı ülkemizin tarihi zenginliğini dünyada temsil edebilecek bir yer olarak gördük. 2020 Patara Yılı’nın ülkemize ve turizm sektörümüze hayırlı olmasını diliyorum.Bu kampanya ile geçtiğimiz yıl 200 bine yakın turisti ağırlayan Patara’yı çok daha ileri bir yere taşımayı hedefliyoruz” dedi.
“Kaş için çok önemli"
Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş ise yaptığı açıklamada”Cumhurbaşkanımıza müteşekkiriz. Bu yılın Patara Yılı ilan edilmesi, Kaşımız, Antalyamız için çok önemli. Turizm ve tanıtımda ilçemizin daha iyi bir noktaya gelmesinde çok önemli bir gelişmedir.” dedi.
Patara’nın Likya dönemine başkentlik yapmış bir liman şehri, doğası, plajları, tarihi dokusu itibarıyla öne çıkan bir yerleşim birimi olduğunu hatırlatan Başkan Mutlu Ulutaş, “Bu yılın Patara Yılı ilan edilmesi, hem Antalya’nın hem Kaş’ın turizmde daha öne çıkmasına, bu bölgemizin her yönüyle daha da iyi şekilde sergilenmesine vesile olacağını düşünüyorum. Sayın Cumhurbaşkanımıza bu yılın Patara Yılı ilan edilmesiyle ilgili bize verdiği destek ve katkı dolayısıyla şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.
Patara Antik Kenti, Antalya’nın Kaş ilçesine bağlı Gelemiş Mahallesi sınırları içersinde bulunmaktadır.
 
Editör: TE Bilisim