Demre Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Demre- Kekova Festivali ile Cumhuriyet Bayramı'nın 98. yıldönümü etkinlikleri birarada kutlanacak.
Demre Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Demre - Kekova Festivali, 28 Ekim Perşembe günü Noel Baba Meydanı'ndaki açılış töreni ile başlayacak. Törenin ardından Noel Baba Meydanı, Myra, Üçağız Mahallesi Bisiklet Turu ve Kapaklı Mahallesi, Üçağız Mahallesi arasında Likya Yolu Yürüyüşü yapılacak. Bisiklet turu ve Likya Yolu yürüyüşüne katılan gruplar, Üçağız Mahallesi'nde buluşacak. Üçağız Mahallesi'nden Çayağzı Limanı'na kadar sürecek yat turu sonrasında, akşam Noel Baba Meydanı'nda Merve Özbey sahne alacak.
CUMHURİYET COŞKUSU
Festivalin ikinci günü olan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenlerinin ardından Demre, Yavu  Mahallesi, Kyaneai Antik Kenti arasında bisiklet turu yapılacak. Kyaneai Antik Tiyatrosu'nda mini konser düzenlenecek. Aynı gün Demreli yazar Zekiye Yüksel, okurlarıyla imza etkinliğinde bir araya gelecek. Noel Baba Meydanı'nda yöresel lezzetler yarışması düzenlenecek. Akşamı da Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında Ferhat Göçer, Noel Baba Meydanı'nda 'Cumhuriyet Konseri' verecek.
SPOR VE SANAT
Festivalin üçüncü günü olan 30 Ekim'de Köşkerler Mahallesi, Beymelek Mahallesi, Taşdibi Plajı, Çayağzı Limanı arasında bisiklet turu düzenlenecek. Kapaklı Mahallesi, Çayağzı Limanı arasındaki parkurda Likya Yolu Yürüyüşü  gerçekleştirilecek. Ödüllü kano turu, voleybol maçı, su sporları etkinlikleri düzenlenecek. Akşamında da Manga Grubu konser verecek. Demre - Kekova Festivali, 31 Ekim Pazar günü Çayağzı Limanı Yolu'ndaki parkurda düzenlenecek olan off road gösterisiyle sona erecek.
BAŞKANDAN DAVET
Demre Belediye Başkanı Okan Kocakaya, "Bu yıl ikinci kez düzenleyeceğimiz Demre-Kekova Festivali'ni, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 98. Yılı çoşkusu ile birleştiriyoruz. Demreli hemşerilerimize Cumhuriyet ve festival çoşkusunu birlikte yaşatacağız. Festival boyunca düzenleyeceğimiz etkinliklerle, Demre'nin bir alternatif turizm merkezi olduğunu göstermek istiyoruz. Likya Yolu'nu, bölgemizdeki antik kentleri tanıtmayı amaçlıyoruz. Demre'nin mutfağını, kültürünü, tarihini, doğasını ön plana çıkarmayı hedefliyoruz. Konserlerimize, etkinliklerimize çevre ilçelerdeki dostlarımıza da bekliyoruz" diye konuştu.
 
Editör: TE Bilisim