İspanya ençok turist alan ülke olmakla atrtık övünmüyor. Ülkenin turizm bölgelerinden başta Balear Adaları olmak üzere ziyaretçi sayısını artırmak yerine geliri artırmaya yöneldi.
İspanya’nın en çok ziyaretçi aldığı İngiltere’den gelenlerden “Ucuzcu” lardan oluşan, kalabalıkları önlemeye yönelik çözüm önlemleri kapsamında yerel ve merkezi yönetimler kıstlamalara gidiyor.
Bu alanda yapılan çalışmaları değerlendiren Balear Turizm Bakanı Iago Negueruela, adaların yeni rotasının daha az turist daha fazla para kazanmak olduğunu söyledi.
Iago Negueruela bu kapsamda yatak kapasitesinin artırılmasına kıstlama getirdiklerini belirterek “Niceliğe değil niteliğe dayalı turizme inanıyoruz” diyor.
Iago Negueruela, Almanya’da yayınlanan Fvw/Travel Talk Dergisi’ne yaptığı açıklamada “Daha az misafirle geliri artırmak istiyoruz. Turistlerin yüzde 80'inden aynı geliri kolayca elde edebiliyorken 16 milyon misafiri artırmaya gerek yok” diyor ve ekliyor: “2022'de 16 milyon misafir ağırladık ve geliri yüzde beş artırmayı başardık. 2023 için ziyaretçi sayısını 2022’ye göre artırmayı değil aynı seviyede tutmayı, daha sonra azaltmayı hedefliyoruz.”
Bakan bunun sürdürülebilir turizmin de gereği olduğunu söylüyor.
 
Editör: TE Bilisim