DEMRE NOEL BABA MÜZESİ VE ANTİK KENTLERDE KORONAVİRÜS DEZENFEKSİYONU
     Demre ilçesinde bulunan ve bölgenin en çok ziyaretçi çeken ören yerlerinin başında yer alan, Noel Baba'nın mezarının da bulunduğu Aziz Nikolaos Anıt Müzesi başta olmak üzere Myra ve Andriake antik kentleriyle Likya Uygarlıkları Müzesi'nde dezenfeksiyon çalışması yapıldı.
Antalya Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Antalya’nın Demre İlçesi’nde bulunan ve Antalya Bölgesi’nin en çok ziyaretçi çeken ören yerlerinin başında gelen Aziz Nicolaos Anıt Müzesi, Myra Antik Kenti, Andriake Antik Kenti ve Likya Uygarlıkları Müzesi’nde, Coronavirüs’e karşı dezenfekten çalışması yaptı. Antalya’dan gelen 5 kişilik ekip, önce Aziz Nicolaos Anıt Müzesi’nde ardından Myra Antik Kenti, Andriake Antik Kenti ve Likya uygarlıkları Müzesi’nde görevlileriin eşliğinde dezenfektan çalışması yaptı. Aziz Nicolaos Müzesi’nde duvar resimleri hariç, her yer adım adım ilaçlandı. Aziz Nicolaos Anıt Müzesi’nin girişinden çalışmaya başlayan ekip, öncelikle giriş turnikelerini, giriş büfesini, girişte yer alan korkulukları, müze dışındaki iki heykeli, müzenin içindeki alanları, mermer mezarları, Aziz Nicolaos’un Mezarını, müzenin tabanlarını, ziyaretçilerin değebilecekleri her yeri dezenfekte etti. Myra Antik Kenti’nde tuvaletleri, giriş turnikelerini, korkulukları, konukların fotoğraf çektirdiği tiyatro makslarını, Antik Myra Tiyatrosu’na çıkan merdiveleri, giriş büfesini dezenfekte etti. Aziz Nicolaos Anıt Müzesi’ni geçen yıl 374 bin 587 kişi, Myra Antik Kenti’ni de 268 bin 346 kişi ziyaret etmişti.
   Dezenfekte çalışmalarını gören Rus Alexsandr Dimitri yaptığı konuşmada” Türkiye Devleti, Coronavirüs’le mücadeleye çok önem veriyor. Virüse karşı gerekli önlemleri alıyor. Ülkesine gelen biz konukların sağlığını dikkate alıyor. Çok güzel. Ben de buradan bir çağrı yapıyorum. Herkes buraya, Türkiye’ye gelebilir. Türkiye çok güvenli. Korkmaya gerek yok”dedi.
 
Editör: TE Bilisim