Demre  Myra Antik Kenti'ndeki Roma dönemine ait antik tiyatroda düzenlenen konserde türküler seslendirildi. Antik yapının taş tribünlerini dolduran vatandaşların yanı sıra turistler de konseri ilgiyle izledi.
  Antalya’nın Demre İlçesi’ne bulunan Likya Birliği’nin en önemli 6 kentinden biri olan Myra Antik Kenti’ndeki Roma Dönemi’nden kalma antik tiyatroda muhteşem bir türkü gecesi yaşandı.  Türkü şöleninde, restore edilmeden ayakta kalan Likya’nın en önemli tiyatrosu muhteşem günlerine geri döndü.
   Myra Antik Tiyatrosu’nda Demre Kaymakamlığı, Demre Belediyesi, Likya Uygarlıkları Müzesi ve Myra – Andriake Kazı Başkanlığı’nın katkıları ile düzenlenen türkü gecesini Demre Emniyet Müdürü Kürşat Duman, Likya Uygarlıkları Müzesi Müdürü Nilüfer Sezgin, Myra – Andrikae Kazıları Başkanı ve Akdeniz Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nevzat Çevik, Antalya Deniz Ticaret Odası Şubesi Başkanı Ahmet Çetin, belediye birim müdürlerinden oluşan yaklaşık 2 bin 500 kişi izledi.
  Türkü gecesinde önce dünyaca ünlü bağlama virtüözü İsmail Tunçbilek sahne aldı. Tunçbilek üç kez sahneye gelerek, 12 Anadolu ezgisini kendisine özgü kendine özgü yorumu ile seslendirdi.  Bazı Anadolu ezgilerini kendine has yorumu ile sadece bağlama ile çaldı. Antik tiyatroyu dolduran binlerce kişiyi hem hüzünlendirdi, hem de coşturdu. Bağlamayı konuşturdu.  Konserinin sonuda 4 yaşındaki kızı Ersila Tunçbilek kendisine bir sürpriz yaptı. Kızı babasına çiçek verek kutladı.Tunçbilek’ten sonra sahneye Kıvırcık Ali adıyla bilinen Ali Özütemiz’in oğlu Eren Özütemiz sahneye geldi. Söylediği halk türkülerinin ardından çaldığı oyun havaları ile antik tiyatrodaki izleyicileri çoşturdu. Yüzlerce izleyici antik tiyatronun sahnesine idi. Birlikte çalan oyun havaları ile oynadılar. Yüzlerce kişi birlikte halay çekti. Antik tiyatronun izleyici bölümünde kalanlarda yerinde oynadı. Sahneye en son Demre’de düzenlenen başlama kampına katılan bağlama ustalarından oluşan 20 kişilik bağlama ekibi çıktı. Ekip, İsmail Tunçbilek ve bağlama ustası fatih Evsen’le beraber “Mihriban” ve “Cemilem” türkülerini birlikte çaldı söyledi. Antik tiyatro bir kez daha Anadolu ezgileri, halk türküleri ve oyun havaları ile çınladı.
  Antik tiyatroda konser veren bağlama virtüözü İsmail Tunçbilek yaptığı konuşmada” 30 yıllık profösyönel sanat yaşamımda dünyanın birçok yerinde, ünlü salonlarda ve antik tiyatrolarda konserler verdim. Ama buranın enerjisi, restore edilmeden böyle kalabilmesi, ses akustiği ender gördüğüm sahnelerden birini yaşadım. Çok keyf aldım. Demre insanı çok güzel” dedi.
   Konseri izleyen Ebru Saygın ise yaptığı konuşmada”Böyle güzel bir ortamda, antik tiyatroda hal müziği konserinde harika bir akşam geçirdik. Gerçekten çok eğlendik. Demre halkınında bu çoşkuya katılımı harika idi. Mutlu, güzel bir akşam oldu” diye konuştu.
   Konseri izleyen Bülent Aldal da yaptığı konuşmada” Güneşin ülkesi Myra Antik Kenti’nin antik tiyatrosunda çok güzel bir gece yaşadık. Emeği geçenlere teşekkür ederiz. Likya’da tarih anlamda canlandı. Güneşin ışığı tüm insanlara müziğin tınılarıyla yayıldı. Çok mutlu olduk” dedi.
  İzleyicilerden Aydın Cici de yaptığı konuşmada”Böyle güzel bir yerde Demre’de, antik tiyatroda böyle bir müzik şölenini izlemek, dinlemek gerçekten çok güzeldi. Benim şimdiye kadar yaşadığım müzik anılarımdan birisi idi. Çok teşekkür ederim” dedi.
 
Editör: TE Bilisim