Demre Belediyesi'nin kurduğu güneş enerji santralı (GES) enerji üretmeye başladı. Yüklenici firma tarafından GES'in Demre Belediyesi'ne geçici teslimi yapıldı.
Demre Belediyesi'nin Davazlar Mahallesi'nde bu yılın şubat ayında 5 milyon 339 bin lira + KDV'ye ihalesini gerçekleştirdiği GES'in yapımı tamamlandı. Santral, ulusal enerji sistemine bağlanarak enerji üretmeye Demre Belediyesi de güneşten para kazanmaya başladı. GES santralinin geçici devir teslim törenine Demre Belediye Başkanı Okan Kocakaya, İller Bankası Antalya Bölge Müdürü Fuat Koçal, Belediye Başkan Yardımcısı Salih Günay, Belediye Meclisi Üyesi Gülsüm Cengiz, İller Bankası uzmanları ve belediye yetkilileri katıldı.
Demre Belediye Başkanı Okan Kocakaya, "Öncelikle bu tesisin finansmanın sağlayan İller Bankası yetkililerine teşekkür ediyoruz. Yaşama geçirdiğimiz GES ile yılda bugünün rakamları ile 2 milyon lira gelir sağlayacağız. Hiçbir yakıt kullanmadan enerji üreteceğiz. İstihdam sağlayacağız. Demre'nin güneşini, enerjiye çevirerek belediyemize sürekli bir gelir sağlayacağız. Sağladığımız gelirle de Demreli hemşehrilerimize hizmet götüreceğiz. GES santralimiz kendini 3 yıl içinde amorti edecek. Tüm bunların ötesinde ulusal enerji üretimine, belediye olarak bir katkı sağlayacağız. Santralimizin Demre'mize, Demreli hemşehrilerime hayırlı olmasını diliyorum" dedi.
Demre Belediyesi GES Santrali 43 bin 923 metrekarelik alanda kuruldu. 25 yıl ile 40 yıl arasında ömrü olan santral, İller Bankası kredisi ile hayata geçirildi. Santralde 2 bin 640 panel kullanıldı. Panellerin ayakları beton ayak şeklinde inşa edildi. Yaklaşık 1000 kW gücünde olan santral, 2 milyon kW saat enerji üretecek. Kendisini yaklaşık 3 yılda amorti edecek santralde yapılacak elektrik üretimiyle yılda yaklaşık 80 bin ağacın kesilmesinin önüne geçilecek. Bu ağaçlar doğada kalacak. Yine santralle 1080 ton karbon salımının önüne geçilecek.
 
Editör: TE Bilisim