DEMRE, İLK KEZ YAPEX'TE
  Demre Belediyesi, Antalya'da düzenlenen YAPEX Restorasyon Kültür Mirası ve Koruma Fuarı'nda stant açtı.
Antalya’nın Demre İlçesi Belediyesi, bu yıl Akdeniz Tanıtım A.Ş tarafından 9. düzenlenen YAPEX Restorasyon Kültür Mirası ve Koruma Fuarı’na katıldı. Demre Belediyesi, Konyaaltı Belediyesi Nazım Hikmet Kongre ve Kültür Merkezi’ndeki fuarda ilk kez stand açarak Demre’nin tanıtımını yapıyor. Demre Standı’nda başta Kekova, Myra Antik Kenti, Aziz Nicolaos Anıt Müzesi, Andriake Antik Limanı ve Likya Uygarlıkları Müzesi’nin ön plana çıktığı tanıtım yapılıyor. Ziyaretçilere, Demre’yi tanıtan broşür ve kitapçıklar veriliyor.
  Fuarın açılışında ve Demre standının açılışında Demre Kaymakamı Onur Şatıroğlu, Belediye Başkanı Okan Kocakaya, Büyükşehir Belediye Meclisi Üyesi Ünal Çetinkaya, Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Yusuf Ülker, İyi Parti İlçe Başkanı Hüseyin Şahin, SP İlçe Başkanı Nuri Tural, belediye meclisi üyeleri yer aldı. Demre standını Çekül Vakfı Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen, Tarihi Kentler Birliği ve Kahramanmaraş Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi, Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, CHP Antalya İl Başkanı Ahmet Kumbul başta olmak üzere, birçok ilçe belediye başkanı ve yetkililer tarafından ziyaret edildi.
   Demre Belediye Başkanı Okan Kocakaya yaptığı konuşmada” Tarihi Kentler Birliği’nin temelinin Demre’de yapılan bir toplantıda atıldığını öğrendim. Belediye olarak Tarihi Kentler Birliği üyesiyiz. Ama bu kadar zengin bir tarihi olan ilçe olarak bu fuara hiç katılmamışız. Bunu giderdik. Bir adım attık. Demre Türkiye’nin en önde gelen tarih, doğa zengini bir ilçe. Demre’nin her noktası tarihle dolu. Toprağın altında da, Myra – Andriake Kazıları Başkanı Prof. Dr. Nevzat Çevik’in dediği  gibi Anadolu’nun Pompeisi yatıyor.  Bunun tanıtımını bugüne kadar yeterli olarak yapamamışız. Bundan sonra her fuarda gerekli tanıtımı yapacağız. Bundan sonraki hedefimiz EMITT Fuarı” dedi.
 
Editör: TE Bilisim