DEMRE BELEDİYESİ KENDİ İHTİYACINI ÜRETİYOR
 Demre Belediyesi, Alakent Mahallesi'nde kurduğu atölyede birçok ihtiyacını kendisi üretmeye başladı. Belediye Başkanı Okan Kocakaya, "Üreten bir belediye olma yolundayız. Üretebildiğimiz her şeyi kendimiz üretmek istiyoruz" dedi.
Demre Belediyesi Alakent Mahallesi'nde kurduğu 3 bin metrekarelik üretim alanının bir bölümüne atölye oluşturdu. Üç kişilik ekiple oluşturulan atölyede belediyenin birçok ihtiyacının üretimi yapılıyor. Demre Belediyesi Üretim Atölyesi'nde bank, piknik masası, otobüs durağı, kameriye, plajlar için duş kabin ve soyuna odası, piknik alanları için mangal, basketbol potası, çit telleri, tabelalar ve uyarı levhalarının üretimi yapılıyor. Yıpranan çöp konteynerlerinin, yıpranan çocuk parklarındaki oyun gruplarının tamiri, boyası ve montaj işleri yapılabiliyor.
Belediye Başkanı Okan Kocakaya, "Kurduğumuz atölyede üç kişiye iş olanağı sağladık. Öncelikle belediyenin birçok ihtiyacını, piyasa fiyatının en az yarı fiyatına mal ediyoruz. Örneğin bir otobüs durağı piyasada 3 bin 500 - 4 bin 500 lira arasında kuruluyor. Biz bunu 1500 lira civarında mal ediyoruz. Bir piknik masası piyasada 1500 lira civarında. Bizim maliyetimiz 750 lira. Bunlar iki küçük örnek. Tüm ilçede kullandığımız demir aksamı, çevre teli, birçok malzemenin bakımı, onarımı burada yapılıyor. Üreten bir belediye olmak zorundayız. Çünkü belediyemizin olanakları kısıtlı. Bu kısıtlı olanaklarla, kendimiz üreterek daha çok iş yapmak zorundayız" dedi.
 
Editör: TE Bilisim