Demre Belediyesi’nden ÖRNEK DAVRANIŞ  caddelere giysi ve tekstil kumbarası
    Antalya’nın Demre Belediyesi, kullanılmış, ihtiyaç fazlası giysileri değerlendirmek için Demre caddelerine “giysi – tekstil kumbaraları” yerleştirdi. Amaç kumbaralarda toplanan giysileri, ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak.
    Demre Belediyesi, Demre’de yeni bir sosyal çalışma başlattı. Vatandaşların elinde bulunan ihtiyaç fazlası, küçülmüş giysileri ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak için Demre caddelerine, “giysi – tekstil kumbarası” adı verilen toplama merkezleri yerleştirdi.  Toplam 15 tane olarak yerleştirilen kumbaralar, çoğunluğu ilçe merkezindeki Gökyazı mahallesi olmak üzere Alakent, Büyük Kum ve Beymelek mahallelerine yerleştirildi. Kumbaralara, vatandaşların ihtiyaç fazlası, küçülmüş, kullanmadıkları giysiler, farklı tekstil ürünleri, çanta ve ayakkabılar atılabilecek. Kumbaraların yüksekliği 1,9 metre, eni 1,1 metre. Toplam 2 metreküp toplama kapasiteli. İlk giysiler, belediye sosyal hizmetler birimi çalışanları tarafından, kumbaralara atıldı.
   Proje ile ilgili olarak Demre Belediye Başkanı Okan Kocakaya yaptığı konuşmada” Amacımız bir yardım ağı oluşturmak. Giysi – Tekstil Kumbarası adını verdiğimiz toplama kulübelerinde toplanan giysiler, ayakkabılar, çantalar ve diğer tekstil ürünleri, Demre Belediyesi Sosyal Hizmet Birimi ekiplerince bir yerde toplanacak. Burada elden geçirilecek. İşe yaramayanlar ayrıştırılacak. Sağlam olanlar, temizlenip, ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak. Ben Demreli hemşerilerimizden evlerinde kullanmadıkları, küçülen her türlü giysi, tekstil, ayakkabı, çanta gibi ürünlerini bu kumbaralara atmalarını rica ediyorum.  Biz de bunları ihtiyaç sahiplerine iletelim”dedi.
  
 
Editör: TE Bilisim