DEMRE’DE ÖĞRETMENLERE “CİNSEL İSTİSMAR” KONFERANSI DÜZENLENDİ
    Antalya’nın Demre İlçesi’nde öğretmenlere ve vatandaşlara yönelik olarak “Çocuk Cinsel İstismarı” konulu bir konulu bir panel düzenlendi. İki bölüm halinde düzenlenen panelde, bir bölümde vatandaşlar, bir bölümde öğretmenlere konu anlatıldı.
   Demre Belediyesi Kültür Salonu’nda düzenlenen panele konuşmacı olarak İstanbul Terapi Enstitüsü uzman psikologları Hazal Özcan ve Eylül Tanyeri katıldı. Demre Devlet Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Hatice Kara’nın öncülüğünde Demre İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Demre Devlet Hastanesi işbirliğin düzenlenen paneli Demre Belediye Başkanı Süleyman Topçu, Devlet Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Emine Çelik, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cengiz Çoşkun, İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Mesut Dikili, Hastahane Müdürü Ercan Karataş, öğretmenler ve vatandaşlar izledi.
   Konferansta psikologlar tarafından Çocuk İstismarı Nedir?, Çocuk Cinsel İstismacılarını tanıma, Cinsel istismara neden olan risk faktörleri, Çocuk cnsel istismarı ve internet, Çocuk istismarı türleri, Pedofoli nedir ?, Çocuk istismacılarının yöntemleri konuları anlatıldı.
   Açılış konuşmasını yapan Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Hatice Kara yaptığı konuşmada”Çocuk istismarı, bir anne ve bir hekim olarak beni derinden yaralıyor. Bu konuda benden bir konferans vermem istendi. Ama ben bu konferansı uzmanların vermeni istedim. Bu konu hepimizin yarası. Bunu aşmak zorundayız “dedi.
   Ardından uzman psikolog Hazal Özcan ise panelde yaptığı konuşmada” 18 yaşından küçük çocukların kendisinden yaş veya güç anlamında büyük yetişkinlerin veya çocuğun cinsel içerikli davranışlar sergilemesine cinel istismar diyoruz. Bu olay toplumun kanayan bir yarası haline gelmiştir. Cinsel istismarcılar, çocuğa ve ailesine dostça yaklaşır. Çocuğun ve ailenin güvenini kazanır. Bu güven sağlandıktan sonra yalnız ortamlarda, çocuğun güven duygusundan yararlanarak cinsel istismar eylemlerini gerçekleştirmeye başlar.
  Cinsel istismara yatkın çocuklar, ebeveyinlere sordukları cinsellikle ilgili sorulara yanıt alamayanlar yeteri kadar sevgi ve ilgi görmeyen çocuklardır. Annesini kaybeden çocuklarda cinsel istismara uğrama riski fazladır. Çocuğunuza gerekli ilgili, sevgiyi mutlaka gösterin. Çocuğunuz size cinsel istismara uğradığını söylüyorsa, veya uğradığını tespit ettiyseniz bunu yok saymayın. Görmezlikten gelmeyin. Böyle bir durumda çocuğu yargılamayın, suçlamayın. Çocuk yalan söylüyor diye düşünmeyin. Çocuklar bu konuda yalan söylemez. Bu durumda olayın mutlaka üzerine gidin. Olayı kapatma yoluna gitmeyin”diye konuştu.
   Panel sonunda iki psiklog, öğretmenlerin ve vatandaşların sorularını yanıtladı.
   
 
Editör: TE Bilisim