Antalya'nın Demre ilçesinde Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 98'inci yılı coşkuyla kutlandı.
Demre'deki Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, Demre Kaymakamı Onur Şatıroğlu'nun makamında tebrikleri kabulüyle başladı. Ardından Demre Stadı'nda tören yapıldı. Törene Demre Kaymakamı Onur Şatıroğlu, Belediye Başkanı Okan Kocakaya, Cumhuriyet Başsavcısı Salman Oğuz Baltacı, Emniyet Müdürü Fuat Polat, Jandarma Komutanı Üsteğmen Emre Tırpancı, Sahil Güvenlik Bot Komutanı Dursun Onur, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Habib İlaslan, daire amirleri, siyasi partilerin ilçe başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Törende Demre Kaymakamı Onur Şatıroğlu ve Belediye Başkanı Okan Kocakaya öğrencilerin ve halkın bayramını kutladı. Adından öğrenciler, şiirler okudu. Şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Kutlamalar geçit töreniyle sona erdi.
Demre Kaymakamı Onur Şatıroğlu, "Türk tarihi zaferlerle doludur. 1071 yılında Türklerin Anadolu'ya girişi ile başlayan zaferlerin en sonuncusu Kurtuluş Savaşı'dır. Kurtuluş savaşı ile Anadolu sonsuza kadar Türk yurdu oldu. Türkiye Cumhuriyeti kuruldu. Türkiye Cumhuriyeti'nin yaşatmak, yüceltmek başta gençlerimiz olmak üzere hepimizin görevidir" dedi.
 
Editör: TE Bilisim