Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin toplu taşımada kullanılmak üzere Demre'ye gönderdiği otobüs seferlere başladı.
Büyükşehir Belediyesi'nin Demre'ye gönderdiği otobüs, Demre Belediyesi tarafından belirlenen güzergahta seferlere başladı. Demre'de ilk kez başlatılan şehir içi toplu ulaşım seferleri saat 8.15'te ilçe merkezinde başlıyor. İlçe merkezinden hareket eden otobüs adliye, hükümet konağı, Demre Devlet Hastanesi Kavşağı ve Akdeniz Su Ürünleri Enstitüsü'nden geri dönülüyor. İkinci sefer ise saat 09.00'da tekrar şehir merkezinden başlıyor. Otobüs, Demre Öğretmenevi, Taşdibi, Sülüklü plajları, Çayağzı Limanı'ndan sonra şehir merkezine dönülüyor. Seferler saat 17.50'ye kadar bu güzergahlarda dönüşümlü olarak ücretsiz yapılıyor.
31 AĞUSTOS'A KADAR ÜCRETSİZ
Demre Belediye Başkanı Okan Kocakaya yaptığı açıklamada, "Seçim vaatlerimizden biri olan şehir içi ulaşımı başlattık. 31 Ağustos sonuna kadar ulaşım ücretsiz olacak. Bu tarihe kadar günlük yakıt giderini ve yolcu durumunu tespit edeceğiz. Yakıt giderini karşılayacak düşük bir ücret belirleyeceğiz. Ay sonuna kadar seferler bu güzergahlarda devam edecek. Başta Hasan Ünal Meslek Yüksek Okulu ve diğer okullarımız eğitim öğretime başlayınca yeni güzergah belirleyeceğiz. Otobüsümüz 2017 model. 24 koltuğu var. Ayaktakilerle birlikte 40 kişi yolculuk yapabiliyor. Bu bir başlangıç. Maalesef makam aracımızı satamadık. Satabilirsek yeni bir otobüs daha alarak şehir içi ulaşımın hizmetine vereceğiz" dedi.
Başkan Kocakaya, "Otobüs için Büyükşehir Belediye Başkanımız Muhittin Böcek'e, Demreliler adına teşekkür ediyorum. Verdiği sözü kısa sürede yerine getirdi. Vatandaşlarımız da şehir içi otobüsümüzü kullanmaya davet ediyorum. Güzergahlardaki vatandaşlarımız lütfen özel araçlarını değil, şehir içi ulaşım aracını kullansınlar. Şehir içindeki park sorununun çözümüne de katkı sağlamış olacaklar" dedi.
 
Editör: TE Bilisim