Demre Ziraat Odası, iki ziraat mühendisi ile sera üreticilerine danışma ve yönlendirme hizmeti veriyor. İki ziraat mühendisi, üreticileri ziyaret etmeye başladı.
Demre Ziraat Odası Başkanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı Tarımsal Yayımlar ve Danışmanlık Desteği'nden yararlanarak ücreti bakanlıkça ödenecek iki ziraat mühendisi ile çalışmaya başladı. Bitki koruma mezunu ziraat mühendisi Nazlı Demir Açıkgöz ve bahçe bitkileri mezunu ziraat mühendisi Şerife Sıkıcıoğlu, Demre Ziraat Odası'nda hizmet vermeye başladı. İki ziraat mühendisinin maaş ve sigorta primleri, Tarım ve Orman Bakanlığı'nda Demre Ziraat Odası'na iki taksitte ödenecek. Oda ilk etapta Demreli 120 sera üreticisi ile danışmanlık hizmeti vermek üzere sözleşme imzaladı. Ancak isteyen her üreticiye hizmet veriliyor.
Demre Ziraat Odası Başkanı İbrahim Oğuz, "2020 yılının eylül ve ekim aylarında dikim sezonunda sera üreticilerimizin tamamına yakınını, ziyaret ettik. Üreticimize, bilimsel danışmanlık hizmeti vermemiz gerektiğini gördük. Bakanlığın böyle bir hizmeti olduğunu öğrendik. Şu anda ücreti bakanlıkça ödenen iki ziraat mühendisi ile hizmet vermeye başladık. Bu hizmeti ücretsiz her üreticimize veriyoruz. İki ziraat mühendisimizle, yönetimden arkadaşlarla üreticilerimizi ziyaret ediyoruz. Seralardaki hastalık, gübreleme, zararlı böceklerle mücadele konusunda üreticilerimize bilgi veriyoruz. Sorunları yerinde görüyoruz, dinliyoruz. İleriki aşamalarda bilgilendirme toplantıları, tarla günleri düzenleyeceğiz. Üreticilerimizi alternatif ürünler konusunda yönlendireceğiz. En büyük amacımız, çiftçi belgesi veren ziraat odası olmaktan kurtulmak. Her üreticimize bilimsel ve teknik katkı sağlamak. Sorunu olan üreticilerimizin bizi araması yeterli" dedi.
 
Editör: TE Bilisim