Antalya’nın Demre İlçesi’nde   geçtiğimiz cumartesi günü meydana gelen dolu yağışı ve oluşan fırtına büyük zarara yol açtı. Demre Kaymakamlığı’nın oluşturduğu zarar tesbit komisyonu ilk tespitlerini tamamladı.
   Demre  İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mustafa Işık, Ziraat Odası Başkanı İbrahim Oğuz ve teknik elemanlardan oluşan zarar tesbit komisyonu gün boyu süren hasar tespit raporunu tamamladı. Bunda göre; dolu ve fırtınanın birlikte oluştuğu  Demre’ye bağlı Kapaklı Mahallesi’nde 259 dekar, Çevreli Mahallesi’nde 235 dekar, Köşkerler Mahallesi’nde 160 dekar, Beymelek Mahallesi’nde 80 dekar, Gürses Mahallesi’nde 80 dekar ve sadece dolunun vurduğu Yavu Mahallesi’nde 125 dekar olmak üzere toplam 930 dekar kapalı sera alanı zarar gördü.
   Demre Ziraat Odası Başkanı İbrahim Oğuz yaptığı konuşmada” Zarar gerçekten büyük. Dolu plastik seraların plastik örtüsünü kalbura çevirerek, delik deşik etmiş. Cam seraların camlarını kırmış. Bazı seraları yerle bir etmiş. Bazı seralarında plastik örtüsünü atmış durumda. Maalesef 930 dekar seradan yaklaşık 150 dekara yakını sigortalı. Geri kalan çiftçinin sigortası yok. Kötü geçen bir sezonun ardından üretici bir daha mağdur oldu. Devletimizden yaraların sarılmasını bekliyoruz.  Zararın parasal olarak değeri yapılacak çalışmadan sonra ortaya çıkacak” dedi.
  
 
Editör: TE Bilisim