Akdeniz Üniversitesi Demre Dr. Hasan Ünal Meslek Yüksek Okulu'nda mezuniyet töreni yapıldı.
2018 yılında eğitim öğretime başlayan Demre Dr. Hasan Ünal Meslek Yüksek Okulu'nda ilk mezuniyet töreni yapıldı. Okul bahçesinde düzenlenen törene Demre Kaymakamı Onur Şatıroğlu, eski Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Belediye Başkan Vekili Gülsüm Cengiz, Dr. Hasan Ünal Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Hüseyin Çancı, Dr. Hasan Ünal, eşi Prof. Dr. Narin Ünal, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Emre Tırpancı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Atılgan, İlçe Müftüsü Kemal Akpınar, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Mesut Dikili, CHP İlçe Başkanı Mete Hakan Caner, öğretim üyeleri, öğrenciler ve veliler katıldı.
Törende konuşan Dr. Hasan Ünal Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Hüseyin Çancı, 2020 ve 2021 yıllarında pandemi nedeniyle mezuniyet töreni yapamadıklarını anlattı. İlk mezuniyet törenini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Doç. Dr. Hüseyin Çancı, "Ailelerimiz sürekli olarak çocukları ile iletişim halinde olmalı. Bu öğrencileri yetiştiren öğretim üyeleri ve okul çalışanlarına teşekkür etmek istiyorum. 30 gencimizi bugün ilim ve irfanla donatarak yaşama uğurluyoruz" dedi.
Okulun kurucusu Dr. Hasan Ünal da "Ülkenin kalkınması sanayi ve bilimle gerçekleşir. Sanayiyi geliştirecek olan bilim insanlarıdır. Bilim insanlarını ancak iyi bir eğitimle yetiştirebiliriz. Bu okulun yurt sorununu çözerek, bölüm sayısını beşe çıkarmak zorundayız. Bu okulun gelişmesi için yardım etmeye devam edeceğim" diye konuştu.
Törende okul birincisi Mesure Melis Karaca, okul ikincisi Melis Kaya, okul üçüncüsü Erdal Poyraz ve okulun onur öğrencisi Betül Tepeli'ye mezuniyet belgesi, plaket ve ödül verildi. Mesure Melis Karaca, kütüğe plaket çaktı. Okulu bitiren 30 Turist Rehberliği Bölümü öğrencisine mezuniyet belgeleri verildi. Tören, fotoğraf çekimiyle sona erdi.
 
Editör: TE Bilisim