'DEMRE EKMEK' 1,25 LİRA
 Antalya'nın Demre ilçe belediyesi, kendisine ait olan fırında ekmek üretimine başladı. 'Demre Ekmek' markasıyla üretilen ekmek, belediyenin kurduğu büfelerde 1,25 liradan satılmaya başladı.
Demre Belediyesi, Beymelek Mahallesi'nde bulunan geçmişte Beymelek Belediyesi tarafından yap- işlet- devret modeliyle bir işletmeciye verilen fırının 10 yıllık sözleşmesi dolması nedeniyle sözleşmeyi uzatmadı. Fırını yeniden elden geçiren belediye 'Demre Ekmek' markasıyla, taş fırında ekmek üretimine başladı.
Demre Belediye Başkanı Okan Kocakaya, "İşletmecinin sözleşmesini yenilemedik. Fırın çok kötü durumdaydı. Belediye olarak fırını yeniden elden geçirdik. Şu anda günlük 3 bin ekmek üretimi yapıyoruz. İlçe merkezinde iki büfede, Beymelek Mahallesi'nde bir noktada satış yapıyoruz. Bir büfe de Demre Toptancı Hali'nde açacağız. Ayrıca 15 satış noktasına da ekmek veriyoruz. Toplam 11 kişiye iş olanağı yarattık. Piyasada 1,5 liraya satılan 240 gram ekmeği, kendi satış noktalarımızda 1,25 liraya satıyoruz. Her ekmekte 25 kuruş vatandaşın cebinde kalıyor. Amacımız hijyen, sağlıklı koşullarda, kaliteli olarak üretilen ekmeği vatandaşımızın sofrasına sunmak. Şu andaki satışımız maliyetine. Ama vatandaşımızın bütçesine az da olsa katkı sağlıyoruz. Ayrıca amacımız fırıncı esnafımızla yarışmak, rekabet etmek değil. Satış noktalarına verdiğimiz ekmeğin satışı yine 1,5 lira. Belediyenin ekmek büfelerinde 1,25 lira. Önümüzdeki günlerde farklı unlu mamulleri de üreterek, vatandaşımıza sunmak istiyoruz" dedi.
Editör: TE Bilisim