Antalya’nın Demre İlçesi Belediye Başkanı Süleyman Topçu ve beraberindeki üç kişilik heyetle, Demre’nin Rusya’daki  iki kardeş şehrinden biri olan Klintsi şehrini ziyaret etti. Demre heyeti, kardeş şehirde çoşkuyla karşılandı.
   Demre Belediye Başkanı Süleyman Topçu, beraberinde Demre Belediye Meclisi Üyesi Turgut Çulcu, Demreli işadamları Ramazan Açıkgöz ve Adnan Karakehya ile birlikte Demre’nin Rusya’daki kardeş şehri olan 19 Aralık 2016 tarihinde Ankara’da bir sukiasta kurban giden Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov’un doğum yeri olan Klintsi şehrini ziyaret etti. Demre heyetini Klintsi Şehir İdaresi Başkanı Oleg Pavloviç, Andrey Karlov’un eli Marina Karlov, bölge milletveli Vladimir İvanoviç, şehir idaresi başkan yardımcısı Ludmila Dmitriyevna, şehir idaresi yetkilileri karşıladı.
  Başkan Topçu ve Demre heyeti, Klintsi şehrinin kurtuluş gününe katıldı. Klintsi Kurtuluş Günü’nde  Demre heyetine büyük sevgi gösterisinde bulunuldu. Yürüyüşte, ellerinde Türk bayrakları, üzerinde ay yıldızlı tişörtler giyen bir grup Rus öğrenci geçişe katıldı. Ellerindeki Türk bayrakları ile yol boyunca halkı selamladılar. Rus öğrencilerin Andrey Karlov Vakfı tarafından hazırlandığı öğrenildi.
   Kurtuluş Günü’nde bir konuşma yapan Demre Belediye Başkanı Süleyman Topçu; kardeş şehrimiz Klintsi halkını sevgiyle selamlıyorum. Sizlere Antalya’nın Demre İlçesi’nden, Demrelilerden  ve Aziz Nicolaus’tan selamlar getirdim.  Kurtuluş Gününüz kutlu olsun. Kardeşliğimiz uzun olsun. Kardeşliğimiz Türkiye- Rusya dostluğunu ve dünya barışına hizmet etsin dedi.
   Dört gün Klintsi’de kalacak olan Demre heyeti, onurlarına verilen yemeklere katıldı. Şehri ve çevreyi gezdi.
   Demre ile  Andrey  Karlov’un doğum yeri olan Klintsi 27 Kasım 2017 tarihinde imzalanan anlaşma ile kardeş şehir olmuşlardı. Demre’de Andrey Karlov Caddesi açılmıştı.
 
Editör: TE Bilisim