Antalya’nın Demre İlçesi Toptancı Hali’nin  yeni sezon açılış töreni yapıldı. Açılışta sektörün temsilcileri bir araya geldi. Daha önce açılış törenine katılacağı açıklanan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Meteoroloji tarafından hava durumu ile ilgili kırmızı alarm verilmesi üzerine,” Kriz Merkezi’nin” başında bulunmam gerekiyor diyerek  açılışa katılmadı.
Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan Demre Yaş Sebze ve Meyve Toptancı Hali’nin sezon açılışına, Demre Kaymakamı Onur Şatıroğlu, CHP Antalya Milletvekili Aydın Özer, Belediye Başkanı Okan Kocakaya, Cumhuriyet Başsavcısı Güray Yıldız, Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Murat Günay, Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği Başkanı Hakkı Bahar, Demre Komisyoncular Derneği Başkanı Fahri Duran, Demre Ziraat Odası Başkanı İbrahim Oğuz, siyasi partilerin ilçe başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, belediye meclisi üyeleri, komisyoncular ve üreticiler katıldı.
   Hava muhalefeti nedeniyle Demre Kapalı Pazar Yeri’nde yapılan açılış töreni, saygı duruşu ile başladı. Hep birlikte İstiklal Marşı okundu. Törende ilk konuşmayı yapan Demre Komisyoncular Derneği Başkanı Fahri Duran; Demre’nin olmazsa olmazı sera üreticileri, sera üreticilerinin güvencesi komisyonculardır. Bu yaz mevsiminin uzun sürmesi nedeniyle sezona fiyat açısından iyi başlamadık. Ancak son günlerde ihracatın artması, fiyatlarda bir çıkış başladı. Bölgemize ihracatçıyı getirebilmek için hep birlikte çaba harcayacağız. Demre’nin Macar dolmasını, kapiasını, salkım domatesini daha iyi fiyata satarak kötü günleri hep birlikte aşacağız dedi.
   Demre Ziraat Odası Başkanı İbrahim Oğuz da yaptığı konuşmada; sera üretiicisinin sorunlarını başta TBMM’si olmak üzere her platformda dile getiren CHP Antalya Miletvekili Aydın Özer’e teşekkür ederek, kaç yıldır bir Hal Yasası tartışılıyor. Artan her enflasyon rakamında üretici neden olarak gösteriliyor. Hal yasası çıkınca sanki fiyatlar düşecekmiş gibi, haller ve üreticiler hedef gösteriliyor. Bu da bizi üzüyor. Biz üreticiyiz. Eleştiri yerine destek, girdi fiyatlarının düşürülmesini bekliyoruz dedi.
  Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği Başkanı Hakkı Bahar da yaptığı konuşmada; yeni bir Hal Yasası konusunda çalışma yapıldığını biliyoruz. Çok fazla sektörle istişare yapılmıyor. Biz üretim bölgelerinin sektör temsilcileri olarak bir model koymamız gerekiyor. Biz bir model koymazsak başkaları bize uymayan bir model koyar. Medyada yapılan bilgi sahibi olmadan yapılan haberler, sektöre büyük zarar veriyor. Artık medyada tarım muhabirliği getirilmelidir. Tarım açısından önümüzdeki süreç zor olacaktır. Sorunları birlikte mücadele ederek aşacağız dedi.
  Demre Belediye Başkanı Okan Kocakaya da yaptığı konuşmada; Demre, tarım da, turizmde bir marka şehir. Belediye olarak bizim görevimiz bu zenginlikleri tanıtmak. Belediyenin olanakları ölçüsünde üreticiye, üretime destek olmaktır dedi.
    CHP Antalya Milletvekili Aydın Özer de yaptığı konuşmada; 30 yıldır sizin gibi tarımla uğraşıyorum. Sizin sorunlarınızı TBMM’si çatısı altında en iyi bilen birisiyim. Her konuda ülkemizin sorunlarını dile getiriyorum. Ama TBMM’sindeki ana konum tarım, üretim ve üreticiler. Tarım konusundaki yanlış bilgilendirmenin önüne geçmek, sizin sorunlarınızı dile getirmek için çabalıyorum. Dünyanın birçok ülkesinde artık seracılık yapılıyor. Dünyada ticaret, ikili ilişkilere, siyasete ve dış politikaya dayanıyor. Ülkelerin dostlukları karşılıklı çıkarlara dayanıyor. Bakın Rusya artık bizden çok ürün almıyor. Komşuları ve çıkar ilişkilerinin daha ağır bastığı İran, Azerbeycan, Özbeksitan’dan alıyor. Kısacası Pazar her gün daralıyor. Enflasyonu yenmenin yolu üreticiyi, komisyoncuyu suçlamak, suçlu göstermek değildir. Girdileri düşürerek, üretime daha çok destek vererek, üretimi artırarak olur. Tarıma destek veriyoruz deniyor, verilen destek bir ayda gelen zamlarla yok oluyor dedi.
   Konuşmaların ardında bir din görevlisi dua yaptı. Kurban kesildi. Katılımcılara yemek verildi. Törenin ardından törene katılan protokol üyeleri, Demre Toptancı Hali’ndeki ihracat merkezlerini ve komisyoncuları ziyaret etti. Sorunları dinledi.
 
Editör: TE Bilisim