Batı Antalya'nın önemli iki turistik ilçesi Demre ve Kaş, yoğun neme teslim oldu. İki ilçede de gökyüzünü nem bulutları kapladı. Hava sıcaklığının öğle saatlerinde 35 dereceye ulaştığı ilçelerde nem oranı zaman zaman yüzde 90 seviyesine ulaştı.
Demre'yi kuş bakışı gören Şahin Tepesi'nden bakanlar ilçeyi görmekte zorlandı. Binaların bile belli belirsiz görüldüğü ilçenin üzerinde sadece beyaz bir bulut belirdi. Yine Demre'nin Çayağzı Limanı'nın üzerinden bakanlar, Kekova'yı ve denizdeki yatları nemden dolayı göremedi. Yoğun nemle birlikte hissedilen sıcaklığın 50 derecelere yükseldiği saatlerde ilçede yaşayanlar ve tatile gelenler denize girip serinlemeyi tercih etti.
Türkiye'de nem oranının düşük olduğu sahil ilçelerinden biri olarak bilinen Kaş ilçesi de yüksek nemden nasibini aldı. Yükseklerden bakıldığı zaman Kaş beyaz nem bulutları altına girdi. Kaş'ın hemen karşısında bulunan Yunanistan'ın Meis Adası, yoğun nem nedeniyle görülemedi. Denizdeki tekneler ise yoğun nem nedeniyle bir nokta gibi görülebildi. Yoğun nemden bunalanlar yaylalara kaçtı. Kaş'ta tatil yapanlar da otellerin havuzlarını, plajlarını, Kaputaş, Çağıllı, İnce Boğaz ve Akçagerme gibi plajlara gitti.
Uzmanlar, Demre ve Kaş ilçelerinde yüksek nemin bir süre daha devam edeceğini belirterek, özellikle yaşlıların, kronik hastalığı olanların ve çocukların 11.00- 16.00 saatleri arasında sokağa çıkmamalarını önerdi.
 
Editör: TE Bilisim