Demre Belediyesi'nin kuracağı GES Projesi'nin son imzaları atılarak, ihaleyi kazanan firmaya yer teslimi yapıldı.
Demre Belediyesi'nin Davazlar Mahallesi'nde kuracağı GES Projesi'nde son nokta konuldu. Projeye kredi sağlayan İller Bankası Antalya Bölge Müdürü Fuat Koçal, Demre Belediye Başkanı Okan Kocakaya, İller Bankası Yapım Uygulamaları Müdürü Bora Gümüş, Belediye Başkan Yardımcısı Salih Günay, ihaleyi kazanan merkezi Ankara'da bulunan EGESA firması yetkilisi Gürkan Korkmaz, İller Bankası Güneş Enerjisi Kontrol Teşkilatı yetkilileri birlikte GES'in kurulacağı Davazlar Mahallesi'ndeki 43 bin 923 metrekarelik araziyi inceledi. Santral hakkında bilgilendirme yapıldı. Başkan Okan Kocakaya, Fuat Koçal ve Gürkan Korkmaz, GES Projesi Kredi Sözleşmesi ve GES kurumu sözleşmesini imzaladı.
Fuat Koçal, "İller Bankası olarak bir temiz enerji projesi olan GES projesine, 84 ay vade ile 5 milyon 339 bin kredi sağlıyoruz. Santralin kurulum bedelinin tamamını kredi olarak veriyoruz. Demre Belediyesi, yatırım teşvik belgesi aldığı için KDV ödemeyecek. Kurulacak santral, ülkemiz ekonomisine katkı sağlayacak" dedi.
Başkan Kocakaya ise "Bugünden başlayarak GES projemiz 90 gün içinde tamamlanacak. Haziran ayının ilk yarısında enerji üretimine başlayacak. Aldığımız yatırım teşvik belgesi sayesinde KDV ödemeyeceğiz. Yılda 2 milyon 200 bin KWH elektrik üreterek, yaklaşık 2 milyon liraya yakın gelir sağlayacağız. Ürettiğimiz elektriğin kilowatını 1,13 sentten satmak için sözleşmemizi imzaladık. Belediyemizin kullandığı enerji miktarı düşülerek, kalan miktarı nakit olarak alacağız. Belediyemize kalıcı gelir sağlarken, ilçemizin enerji ihtiyacının karşılanmasına küçük de olsa bir katkı sağlayacağız. Sağladığımız gelir de Demreli hemşerilerimize hizmet olarak geri dönecek" cdiye konuştu.
 
Editör: TE Bilisim