Demre ilçesinde 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla düzenlenen etkinliklerde engelli öğrenciler sanat alanındaki hünerlerini sergiledi.
  3 Aralık Dünya Engelliler Günü, Antalya’nın Demre İlçesi’nde düzenlenen etkinliklerle kutlandı. Kutlamalarda engelli öğrenciler, engellerli sanat yaparak aştı. Demre Belediyesi Kültür Salonu’nda düzenlenen 3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinliklerini Demre Kaymakamı Murat Uz, Belediye Başkanı Süleyman Topçu, Jandarma Komutanı Teğmen Emre Tırpancı, Emniyet Müdürü Kürşat Duman, Milli Eğitim Şube Müdürleri Selma Benli, Yusuf Topakçı, Ak Parti İlçe Başkanı Ünal Arıkan, MHP ilçe Başkanı Mustafa Demirel, daire amirleri, 8 okulun özel eğitim sınıflarında ve Özel Vefa Eğitim Merkezi’nde eğitim gören engelli öğrenciler, okul müdürleri, öğretmenler ve aileler katıldı. Etkinlikler, saygı duruşu ve istiklal Marşı’nın hep birlikte okunması ile başladı. Engelli öğrencilerin ritim gösterisi izlendi. Özel eğitim sınıflarında çalışan öğretmenlerin hazırladığı “İşaret Dili1 videosu izlendi. Ispanaklı Yumurta” adlı  skeç izlendi. Ardından Atatürk İlkokulu ve Ortaokulu’ndaki özel eğitim sınıfındaki öğrencilerin ve öğretmenlerin sazları eşliğinde, Sevim Kocabaş adlı  bir engelli öğrenci “Hatırla Sevgili, Senden Başka ve Mavi Boncuk” şarkılarından oluşan bir konser verdi. Demre Kaymakamlığı tarafından tüm engelli öğrencilere birer hediye verildi. Kutlamaların sonunda Özel Vefa Eğitim Merkezi’nde eğitim gören öğrenciler, değişik gösteriler yaptı. Engelli öğrencilerin çalışmalarından oluşan bir sergi açıldı.
    Demre Kaymakamı Murat Uz kutlamalarda yaptığı konuşmada” Bugünün amacı, engellilerin sorunlarına dikkat çekmek, farkındalık yaratmak. Engellilerin anlaşılmasını sağlamak. Devlet olarak bize düşen görev, her engelli çocuğumuza gerekli eğitimi vermek. Onları yaşama kazandırmak. Onların her türlü sorununa çözüm üretmek. Bunu yapmaya çalışıyoruz. Şunu hiçbir zaman unutmayalım. Hepimiz birer engelli adayıyız. Bu nedenle engelli çocuklarımızın, vatandaşlarımızın sorunlarının çözümüne katkıda bulunmak, onları anlamak hepimizin görevidir. Hep birlikte kafamızdaki engelliler hakkındaki ön yargıları yok edelim. Engelsiz bir yaşam için hep birlikte çalışacağız” dedi.
   
 
Editör: TE Bilisim