Antalya’nın Demre İlçesi Belediyesi’nce Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin destekleri ile, bu yıl ikincisi düzenlenen “Demre – Kekova Outdoor Yöresel Lezzetler Festivali” coşkusu yaşanıyor.
     Dört gün sürecek festivalin açılışı, Noel Baba Meydanı’nda yapıldı. Açılışın ardından el sanatları sergileri açıldı. Çayağzı – Kapaklı Mahallesi Likya Yolu Yürüyüşü düzenlendi. Yaklaşık 150 kişinin katıldığı yürüyüş yaklaşık 7 kilometre sürdü. Demre- Üçağız Mahallesi arasında 13 kilometrelik bisiklet turu düzenlendi.  Ardından gruplar, Kapaklı Mahallesi’nde bir araya geldi. Kapaklı Mahallesi’nde yöresel ürünler ve el sanatları sergileri açıldı. Festivalin ikinci gününde tam bir heyecan yaşandı. 30 kişinin katıldığı Demre-  Dirgenler Bisiklet turu düzenlendi.  Demre’de ilk kez offroad gösterileri düzenlendi. Demre ve Kumluca’dan 47 aracın katıldığı, birinciliğin olmadığı gösterileri yaklaşık 3 bin kişi izledi. Gösterilerde küçük kazalarda yaşandı. Tolga Torbacı adlı göstericinin otomobili devrildi. Başka bir araçlar çekilerek kaldırıldı. Yolluna devam etti. Bazı araçlar çamura çakıldı. Başka araçlar tarafından çekilerek çıkarıldı. Üç saat süren gösteriler nefese kesti.
   Ardından 20 kişinin katıldığı Karaemlik Çayı’nda bin 500 metrelik kano yarışları yapıldı. İki grup halinde yapılan yarışlarda birinciliği Murat Doğan kazandı. Demre’de ilk kez düzenlenen doğa fotoğrafı çekme yarışmasında polis memuru olan Murat Bulut birinciliği kazandı.
   Festivalle ilgili olarak Demre Belediye Başkanı Okan Kocakaya yaptığı konuşmada“Demremizde dört günlük bir festival var. Demre’nin tarihi, kültürü çok zengin bir yer. Bunun yanında mutfağını, kültürünü, örf ve adetlerini de tanıtmak hedefindeyiz. Bunun yanında alternatif turizmi hemşerilerimize yayabilmek. Onunla iç içe yaşatabilmek hedefindeyiz. Onlara ekonomik anlamda katkı sağlamak istiyoruz“ diye konuştu.
   Festivalle ilgili olarak Huriye Aslan yaptığı konuşmada”Demremizdeki festivalin etkinlikleri çok güzeldi. Bunların her zaman devam etmesini istiyoruz”dedi.
  Festivale katılan Japon GagavaJua da yaptığı konuşmada” Yürüyüş çok güzeldi. Manzara çok güzel. Doğa, deniz çok güzel. Ama çok sıcak” dedi.
  Açılışta bir konuşma yapan Demre Kaymakamı Onur Şatıroğlu ise yaptığı konuşmada” Festivaller, ilçenin birlik, beraberlik ve bütünlüğünde, hem de tanıtımında çok önemli yeri var. Belki konserde uzun süredir birbirini görmeyen arkadaşlar, birbirini görecekler. Yürüyüşte beraber olacaklar. Bu toplum ruhunu artırıyor. Hemşerilik hukukunu biraz daha ileri taşıyor. Aynı zamanda ilçemize değer katıyor”diye konuştu.
  Eski Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay da yaptığı konuşmada” Ben burada izin verirseniz eski Kültür ve Turizm Bakanı olarak değil, Demre’nin bir hemşerisi olarak aranızdan birisi olarak Demreliler adına bu festivale emeği geçen, hizmeti geçenlere teşekkür etmek için, bir Demreli olarak söz almış olayım. Ben bir çeyrek asır buradayım. Yaklaşık 10 senedir Demre’nin fahri hemşerisiyim. Son iki seçimdir oyumu burada kullanıyorum. Artık Demreli olduğumu hissediyorum. Başkanında söylediği gibi buranın eksiği kültür ve toplumsal yaşamı biraz daha geliştirmekti. Bu tür çalışmaların buna büyük katkı yapacağına inanıyorum” dedi.
YÖRESEL LEZZETLER FESTİVALİ BAŞLADI
Antalya’nın Demre İlçesi Belediyesi’nce  bu yıl ikinci kez düzenlenen “Demre – KekovaOutdoorYöresel Lezzetler Festivali” düzenlenen açılış töreni ile başladı.
Demre Noel Baba Meydanı’nda düzenlenen açılış törenine, Demre Kaymakamı Onur Şatıroğlu, eski Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Demre Belediye Başkanı Okan Kocakaya, Emniyet Müdürü Mehmet Akbulut, Jandarma Komutanı Teğmen Emre Tırpancı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cengiz Coşkun, Büyükşehir Belediye Meclisi üyeleri Ünal Çetinkaya, Recep Karatop, Ak Parti İlçe Başkanı Mehmet Koparıcı, CHP İlçe Başkanı Mustafa Caner, İYİ Parti İlçe Başkanı Hüseyin Şahin, SP İlçe Başkanı Nuri Tural, belediye meclisi üyeleri, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı.
Yapılan açılış törenin ardından yaklaşık 50 kişinin katıldığı, Demre – Kekova Bisiklet turunun startı verildi. El sanatları sergileri açıldı. Ardından Çayağzı Limanı’ndan yaklaşık 150 kişinin katıldığı Çayağzı- Kapaklı Likya Yolu Yürüyüşü’nün startı verildi.  Ardından gruplar, otobüslerle Kapaklı Mahallesi’ne hareket etti. Bisikletliler ve Likya Yolu yürüyüşçüleri Kapaklı Mahallesi’nde bir araya geldi. Kapaklı Mahallesi’ndeki yerel ürünler standlarının kaymakam ve belediye başkanının katılımı ile açılışı yapıldı. Dört gün sürecek festivalde, Ayna, Tuba Yurt ve Grup Kolpa birer akşam konser verecek. Ödüllü kano ve fotoğraf yarışmaları düzenlenecek. Off Road gösterileri yapılacak. Kekova’ya tekne turu düzenlenecek. Bisiklet turları ve yürüyüşler yapılacak.
Açılışta bir konuşma yapan Demre Belediye Başkanı Okan Kocakaya yaptığı konuşmada” Biz Demre’nin sorunlarının farkındayız. Ama bir şeyin daha farkındayız. Sosyal etkinliklerin olmadığının farkındayız. Hemşerilerimize sosyal anlamda bir şeyler katabilmek, hem de kültürümüzü tanıtmak adına böyle bir festivali başlangıç olarak düzenledik. Burada çok güzel bir birliktelik var. Tüm siyasi partilerimizin başkanları burada. Bu festivalimiz ayrıca Cumhuriyetimizin 96. Kuruluş yıldönümü ile de birleşti. Cumhuriyet çoşkusu ile birlikte, festival coşkusunu yaşayacağız. Cumhuriyetimizin 96. Yılını daha coşkulu kutlayacağız”dedi.
 
 
Editör: TE Bilisim