Müzisyen İsmail Tunçbilek, Antalya'nın Demre ilçesinde 5 gün sürecek 'Bağlama Kampı ve Müzik Festivali' düzenleyecek.
   Antalya’nın Demre İlçesi’nde İsmail Tunçbilek Bağlama Kampı ve Müzik Festivali düzenlenecek. Kamp ve festival beş gün sürecek. Demre İlçesi’nde 10 – 14 Eylül tarihleri arasında bağlama sanatçısı İsmail Tunçbilek öncülüğünde, Demre’de müzik öğretmenliği yapan Fatih Evsen, turizmciler Hayrettin Özkan ve Barış Yüksel’in kordinesinde bağlama kampı ve müzik festivali düzenlenecek. Demre’deki Andriake Kamping’te düzenlenecek olan kamp, beş gün sürecek. Kamp boyunca katılanlara bağlama dersleri verilecek. Çalışmalar yapılacak. Kampta akşamları halk müziği konserleri verilecek.
   Bağlama Kampı ve Müzik Festivali ile ilgili olarak sanatçı İsmail Tunçbilek yaptığı konuşmada”Demre’de ilk kez böyle bir kamp ve müzik festivali düzenliyoruz. Bu festivali geleneksel hale getirmek istiyoruz. Kampa ve festivale başlama çalan, çalmak isteyen, müziğe meraklı, amatörce veya profösyönel bağlama çalan herkes katılabilir. Festivalde ben İsmail Tunçbilek, konuk olarak katılan İsmail Altunsaray, Taksim Trio, Bilal Karaman, Fatih Evsen, Bursa Büyükşehir Belediye Konservatuvarı Öğretim Görevlisi ve koro şefi Kemal Kamalı, Antalya Devlet Konservatuvarı  Dr. Öğretim Üyesi Sevilay Gök Ayyıldız  bağlama ve halk müziği dersleri verecek. Kampta belirlenen saatler içinde dersler yapılacak. Bağlamanın dışında müzik aleti çalanlarda kampa katılabilecek.Amaç bir müzik festivali yaşamak ve yaşatmak.
   Festivalin ilk günü İsmail Altunsaray, ikinci günü Taksin Trio, dördüncü gün Bilal Kahraman, son gün ben İsmail Tunçbilek olarak konser vereceğim. Bu sanatçıların yanında amatör sanatçılar, kampa katılanlar kısa konserler verecek. Kampın üçüncü günü, katılımcılara Kekova tekne turu düzenlenecek. Kampa katılanlar, Andriake Kampng’te kurulacak çadırlarda konaklayacak.Her türlü ihtiyaçları kampta karşılanacak. Beş gün boyunca denizim kıyısında, doğanın içinde Demre’de hem eğitim hem de bir müzik şöleni yaşanacak. Zaten müzikle doğa iç içedir “ dedi.
     
 
Editör: TE Bilisim