DEMRE’DE ABD’NİN KUDÜS KARARI VE İSRAİL’İN KATLİAMI PROTESTO  EDİLDİ

 Amerika Birleşik Devletleri’nin İsrail Büyükeçiliği’ni, Telaviv’den Kudus’e taşıması sonrasında meydana gelen olaylarda 62 Filistinli’nin yaşamını yitirmesi, 3 bine yakın Filistinli’nin yaralanması Antalya’nın Demre İlçesi’nde protesto edildi.  Ak Parti MHP, Demre Belediyesi ve  İnsan ve Medeniyet Haraketi Demre Temsilciliği’nin düzenlediği protesto gösterisinde vatandaşlar, Demre Cumhuriyet Alanı’nda bir araya geldi. İsrail ve ABD protesto edildi. Basın açıklaması okundu. Basın açıklamasına Demre Belediye Başkanı Süleyman Topçu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cengiz Çoşkun, Ak Parti İlçe Başkanı Ünal Arıkan, MHP İlçe Başkanı Mustafa Demirel, Ziraat Odası Başkanı Musa Sarıca, Memur –Sen’e bağlı sendika temsilcileri, öğretmenler ve bir grup Demreli katıldı.

   Grup adına basın bildirisini Demre Belediye Başkanı Süleyman Topçu okudu. Topçu okuduğu basın bildirisinde” ABD’bib Büyükelçiliği’ni Kudüs’e taşımasını, İslam’ın ilk kıblesi Kudus’ü başkenti olarak tanıma girişimini kabul etmemiz mümkün değildir. Bu girişim bizim için yok hükmündedir. ABD bu girişimiyle BM’yi, BM kararlarını ve uluslararası hukuku açıkça hiçe saydığını göstermiş, bölgedeki sorunun çözümünde açıkça taraf ilan etmiştir.  Kudüs’ün gerek BM kararlarıyla, gerekse uluslar arası antlaşmalarla garanti altına alınmış statüsünü değiştirecek her türlü adımdan şiddetle kaçınılması şarttır. BM Genel Kurulu’nunve İslam Birliği Teşkilatı’nın Kudüs konusundaki son kararları ortadayken, ABD’nin hayat geçirdiği bu sorumsuz ve hukuksuz girişim, Ortadoğu’da kanı ve gözyaşını artırmaktan , kaosu derinleştirmekten başka bir amaca hizmet etmeyecektir. Hakları ihlal edilen, katledilen, yaralanan Filistinli kardeşlerimizin onurlu davalarını savunurken şehit edilişlerini içimiz kan ağlayarak takip ettik. Bu eylemleri şiddetle kınıyoruz. Lanetliyoruz. Müslümanlar olarak , Kudus’ün namusunu korumak tarihin bize yüklediği mukaddes bir sorumluluktur. Unutmamaklıdır ki,bölgenin huzur ve istikrarı abnac Kudüs’ün çok dinli, çok dilli çok kültürlü yapısı korunduğu , Kudüs barışa kavuştuğu zaman sağlanabilir. Binlerce Filistinli’nin kanının dökülmesinden İsrail kadar ABD’nin de sorumluluğu vardır. Filistin ve Filistinliler asla yalnız değildir. Kudüs, bağımsız Filistin’in başkentidir.

   Türkiye, Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde mazlumun yanında durmaya, hakkın, adaletin ve vicdanın yılmaz savunucusu olmaya devam edecektir” dedi.
  Basın açıklamasının ardından kalabalık sessizce dağıldı.
  
 
 
Editör: TE Bilisim