Demre ilçesindeki Myra Antik Kenti'nde sürdürülen Myra- Andriake kazılarının 10. yılı yemekle sona erdi.
     Antalya’nın Demre İlçesi’nde bulunan Myra Antik Kenti’nde sürdürülen Myra – Andriake Kazıları’nın 10. Yılı, düzenlenen toplu bir yemekle sona erdi. Myra Antik Kenti’ndeki kazı evinde düzenlenen kazının kapanış yemeğine, Demre Kaymakamı Onur Şatıroğlu, Belediye Başkanı Okan Kocakaya, Likya Uygarlıkları Müzesi Müdürü Nilüfer Sezgin, Akdeniz Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi ve Myra Andriake Kazıları Başkanı Prof. Dr. Nevzat Çevik, kazıda görevlisi arkeologlar, öğrenciler ve işçilerden oluşan yaklaşık 65 kişi katıldı. Bu yıl ki kazılar, yaklaşık 4 ay sürdü.
  Yemekte  bir konuşma yapan Akdeniz Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi ve Kazı Başkanı Prof. Dr. Nevzat Çevik yaptığı konuşmada” Kültür Bakanlığı ile Akdeniz Üniversitesi işbirliğinde yürütülen Myra Andriake Kazıları’nın 10. yılını tamamladık. 10 yılda önemli işler yaptık. Önemli buluntuları, en önemlisi Andriake Liman Kenti’ni ortaya çıkardık. Likya Uygarlıkları Müzesi’nin kurarak bu on yılı taçlandırdık. 10 yıldaki başarılarımızda Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın, Akdeniz Üniversitesi’nin katkılarının yanında Demre’ki tüm kurumların katkısı çok büyük. Bu anlamda kaymakamımıza, belediye başkanımıza ve tüm Demreliler’e teşekkür ediyorum. Hep söylediğim bir şey var. Demre’nin altında bir tarih yatıyor. Myra  Antik Kenti, Anadolu’nun Pompei’si. Bu tarihi gün yüzüne çıkarmaya devam edeceğiz”dedi.
   Kaymakam Onu Şatıroğlu ve Belediye Başkanı Okan Kocakaya, Prof. Dr. Çevik ve kazı ekibine teşekkür etti.
   Ardından veda yemeğine geçildi. Yenen yemeğin ardından Myra Antik Kenti gezildi. Toplu fotoğraf çekimini ardından ekip, gelecek yıl buluşmak dileğiyle vedalaştı.
 
Editör: TE Bilisim