DEMRE'DE MÜZİK KAMPI VE BAĞLAMA FESTİVALİ
    Demre ilçesinde İsmail Tunçbilek Müzik Kampı ve Bağlama Festivali  düzenlendi. 5 gün sürecek kamp ilçeyi renklendirdi.
  Antalya’nın Demre İlçesi’nde ilk kez İsmail Tuçbilek Müzik Kampı ve Bağlama Festivali  düzenlendi. Beş gün sürecek kamp, Demre’yi renklendirdi.
   Ünlü bağlama sanatçısı İsmail Tunçbilek öncülüğünde, müzik öğretmeni ve bağlama ustası  Fatih Evsen, turizmciler Hayrettin Özkan ve Barış Yüksel kordinesinde Antalya’nın Demre İlçesi’nde Müzik Kampı ve Bağlama Festivali düzenlendi. Demre’nin Çayağzı Limanı’ndaki kamp ve festival beş gün sürecek. Festivale yurt dışından Almanya ve Hollanda’dan, yurt içinden çeşitli illerden 30 bağlama ustası ve meralısı katılıyor.  Kampa katılanlara, sanatçılar İsmail Tunçbilek, Fatih Evsen ve çeşitli üniversitelerden gelen bağlama ustaları tarafından dersler veriliyor. Toplu ve grup dersleri yapılıyor. Tek olarak çalışmalar yapılabiliyor. Kampa katılanlar, derslere verilen aralarda kendi aralarında çalıp söylüyor. Geceleri çadırda kalınıyor. Bağlama yapımı, Bursa’dan gelen ustalar tarafından gösteriliyor. Bağlamasında sorun olan, akort yaptırmak, tel değiştirmek isteyenlere kamp alanında ücretsiz hizmet veriliyor.
   Kampa katılan Taksim Trio Grubu sanatçıları, kanunda Aytaç Doğan, klarnette Hüsnü Şenlendirici ve bağlamada İsmail Tunçbilek gündüz kurisyerlerle çalıp söylüyorlar. Akşamları ise kamp alanında Demreliler’e konser veriyorlar. Özellikle Hüsnü Şenlendirici izleyicilere unutulmaz geceler yaşatıyor. Kampa katılanlar boş zamanlarında denize girip, yöreyi gezebiliyor.
   Kampı ziyaret eden Demre Kaymakamı Murat Uz yaptığı konuşmada”Bu bölge güzel bir bölge. Tarihi ve turistik açıdan zengin bir bölge. Ayrıca bağlama ile birlikte daha güzel yakıştığını düşünüyorum ben. Bağlama her zaman Anadolu insanının duygu ve düşüncelerini yansıtan en güzel enstürmandır. Bunu belirgin bir şekilde ifade edeyim” dedi.
  Kampı düzenleyen müzik öğretmeni ve bağlama ustası Fatih Evsen ise yaptığı konuşmada”  Bağlamaya gönül vermiş arkadaşlarımızı burada üstadlarla birleştiriyoruz. Bilgi ve birikimlerinin paylaşımın sağlıyoruz. Burada daha iyi bir bağlama eğitimi almaları olanağını sunuyoruz” diye konuştu.
   Kampa İzmir’den katılan Gönenç Karaca de yaptığı konuşmada” Buraya hayalimi gerçekleştirmeye geldim. Büyük usta İsmail Tuçbilek’ten ders almaya, feyz almaya, duyamaya, müzik aşkını yaşamaya geldim” dedi.
  Almanya’dan katılan tek bayan olan Kader Sevinç ise yaptığı konuşmada” Yaklaşık 10-11 seneden beri bağlama çalıyorum. Buraya katılmamın nedeni de ustalarımdan feyz almak, bilgi almak için, kendimi geliştirmek için bu kampa geldim. Çok mutluyum. İyi ki buraya gelmişim” diye konuştu.
  Servet Çamdan de yaptığı konuşmada” Almanya’dan geliyorum. Bağlama ailesini çok seviyorum. Burda da İsmail Tunçbilek ustamızdan çok büyük feyz alacağımı düşünüyorum. Aldığımı düşünüyorum. Buranın farklı bir enerjisi var. Farklı bir havası var. Burayı tadıp, yurt dışına tekrar dönmek istiyorum dedi.
 
Editör: TE Bilisim