ÖĞRETMENLER, SAĞLIK PERSONELİ İÇİN MASKE ÜRETİYOR
    Demre ilçesinde kurulan atölyede, maske üretimine başlandı.
    Antalya’nın Demre İlçesi’nde kurulan atölyede, başta sağlık personeli olmak üzere kamu personeli için maske üretimine başlandı. Demre İlçesi’nde Demre Kaymakamlığı, Demre İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü işbirliğinde sağlık ve diğer kamu personeli için maske üretimi yapılıyor. Kaymakamlık ve diğer kurumlar tarafından maske üretiminde kullanılan yüzde yüz pamuklu kumaş sağlandı. Halk Eğitim Merkezi’nin bir kurs atölyesi maske üretimine tahsis edildi. Milli Eğitim ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nde görevli beş öğretmen, atölyede maske üretimine başladı. Maskeler yıkanabilir özel bir kumaştan üretiliyor. Üretim, Sağlık Bakanlığı’nın belirlediği standartlarda yapılıyor. Günde ortalama yüz maske üretimi yapılıyor. Üretilen maskeler başta Demre Devlet Hastanesi, sağlık ocakları, kaymakamlık, emniyet, milli eğitim ve diğer kamu kuruluşlarında çalışan personele dağıtılacak. İhtiyaç olduğu sürece üretime devam edilecek.
   Maske üretiminin öncülüğünü yapan öğretmen Refika Avcı yaptığı konuşmada”Gönüllü usta öğreticilerimiz ve kadrolu öğretmenlerimizle Halk Eğitim Merkezi bünyesindeki atölyemizde, maske üretim çalışmaları yapıyoruz.  Buradan sağlık çalışanlarına başarılar diliyoruz. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Sağlık çalışanlarımızın ve kamu kuruluşlarımızın maske ihtiyacını karşılamak için burada gönüllü bulunuyoruz. Bütün Türkiye’ye “Evde kal” diyoruz. Kesinlikle Demre Evde Kal” dedi.
   Demre İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Atılgan ise yaptığı konuşmada” Bilindiği gibi dünyanın ve ülkemizin en önemli gündemi, Cavid 19 korona virüsü.  Bu çerçevede dünyamızda ve ülkemizde farklı tedbirler alınıyor.  Biz de İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak, İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü öğretmenlerimiz, gönüllü kursiyerlerimizle beraber ilçemizin ihtiyacı olan özellikle kamu kurumlarının ihtiyacı olan maske üretimine başladık.  Maskelerimizi Sağlık Bakanlığı’nın önerdiği kriterler çerçevesinde üretiyoruz. Demre İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak bu çalışmalara destek vermek istiyoruz. Biz de tüm vatandaşlarımıza lütfen evde kalın. Bu virüsle hep birlikte mücadele edelim”diye konuştu.
   
 
Editör: TE Bilisim