Demre ilçesi Türk Halk Müziği (THM) Korosu, Noel Baba Meydanı'nda 'Türkülerle Gezelim' adlı bir Ramazan konseri verdi.

  Antalya’nın Demre İlçesi Türk Halk Müziği Korosu, Noel Baba Meydanı’nda “Türkülerle Gezelim” adlı bir  Ramazan Konseri verdi. Koro, konserde söylediği türkülerle, çaldığı zeybeklerle Demreliler’e unutulmaz bir gece yaşattı.

    Demre Türk Halk Müziği Korosu’nun Noel Baba Meydanı’nda verdiği “Türkülerle Gezelim” Ramazan Konseri’ni CHP Antalya Milletvekili Nefi Kara, Demre Belediye Başkanı Süleyman Topçu, CHP Antalya Milletvekili Adayı Nusret Bayar, CHP Demre İlçe Başkanı Mustafa Caner, daire amirlerininde aralarında bulunduğu yaklaşık bin 500 kişi izledi. 25 kişilik Demre Türk Halk Müziği Korosu’nu, Şef Fatih Evsen yönetti. Koro konserine Urfa Divan Ayağı ile başladı. Bir Çift Turna Gördüm ve Ayyaş Yolları ile devam etti. Konser devam ederken konser alanına gelen Demreli olan Türk halk müziği sanatçısı Tuğba Karakuş sahneye davet edildi. Tuğba Karakuş sahneye gelerek Ah Yalan Dünya, Gel Yanıma Gel, Denizin Dibinde Hatçem ve Ben Bu Yıl Yarimden Ayrı Düşersem türkülerini okudu. Koronun çaldığı Kerimoğlu ve Çökertme zeybeklerinde, koro üyesi Harun Karakuş sahnede oynayarak eşlik etti.

   Demre Korosu, konserin sonunda Teke yöresi türküleri “Dımıdan”, Şu Dirmilin Çalgısı ve Karinom türkülerini okudu. İzleyicilerin çoşkulu alkışları sonrası yeniden sahneye gelen koro, son olarak Ela Gözlüm Ben Bu Elden Gidersem ve Kesik Çayır türkülerini okudu. Koro, yaklaşık iki saat süren konserde 4’ü solo, 4’ü Tuğba Karakuş’un solo türküleri olmak üzere toplam 20 türkü okudu.

   Konserin sonunda koro şefi Fatih Evsen’e bir demet çiçek vererek kutlayan CHP Antalya Mlletvekili Nefi Kara yaptığı konuşmada”Demre Türk Halk Müziği korosunun öğretmen, avukat, mühendis, ev hanımı, çiftçi ve birçok meslekten oluştuğunu öğrendim. Kısacası Demre Türk Halk Müziği Korosu, sizlerden oluşmuş. Bu koro sizsiniz. Bu güzel ilçede bu güzel koruyu kurup yöneten koro şefi Fatih Evsen’i ve koro üyelerini kutluyorum. Atatürk’ün dediği gibi “ Sanatsız kalmış bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir.” Bu gece koromuz bize yaşam verdi” dedi.
 
 
Editör: TE Bilisim