BİRLİKTE YKS'YE GİREN BABA VE OĞLUNUN HEDEFİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ
   Demre ilçesinde, Ali Rıza Yılmaz (50), oğlu Mehmet Ali Yılmaz (18) ile birlikte Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) girdi.
   Antalya’nın Demre İlçesi’nde yaşamını sürdüren iş insanı ve çiftçi Ali Rıza Yılmaz ve oğlu birlikte üniversite sınavına girdi. Baba ve oğlunun hedefi mühendis olmak. Demreli iş insanı ve çiftçi 50 yaşındaki Ali Rıza Yılmaz ve oğlu 18 yaşındaki Mehmet Ali Yılmaz birlikte üniversite sınavına girdi. Evli ve iki çocuk babası olan Ali Rıza Yılmaz, 1982 yılında Demre Ortaokulu’nu bitirdi. Ancak öğrenimine devam etmedi. Geçen yıl Açık Lise’den mezun oldu. Bu yılda liseyi bitiren oğlu Mehmet Ali Yılmaz’la birlikte, Kumluca İlçesi’ndeki Mimar Sinan Ortaokulu’nda birlikte sınava girdiler. İkisinin de ilk hedefi makina mühandisi olmak. Oğlu Mehmet Ali Yılmaz’ın ikinci şeçeneği mimarlık. Ancak baba Ali Rıza Yılmaz’ın tek hedefi makine mühendisi olmak.
   Baba Ali Rıza Yılmaz yaptığı konuşmada”Ailemin ekonomik durumunun iyi olması, ailenin tek oğlu olmam nedeniyle ortaokuldan sonra eğitime devam etmedim. Ancak bu kendimde büyük bir eksiklik olarak kaldı. Çiftçi olarak birçok yeniliğe kendim imza attım. Birçok araç gereç ürettim. Yeni ilaçlama, sulama teknikleri buldum. Dört yıl önce açık liseye kaydoldum. Süresi içinde bitirdim. Öncelikle üniversite sınavına girmenin tadını yaşamak istiyorum. Bu tadı küçük oğlumla birlikte, aynı okulda sınava girerek yaşıyorum. Eğer başarılı olursam makine mühendisliği okumak istiyorum. Çünkü elektrik ve inşaat dalında faaliyet gösteren bir aile firmamız var. Burada da birçok yeni uygulamalar yapıyorum. Kendimin makine mühendisliğine çok yakın olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.
   Oğul Mehmet Ali Yılmaz ise yaptığı konuşmada” Çok heyecanlıyım. Sınav heyecanın yanında, babamla aynı okulda sınava girmenin heyecan ve mutluluğunu yaşıyorum. Babamın başarılı olacağına yürekten inanıyorum. Çünkü çok disiplinli, kurallı ve çalışkan bir insan. En büyük idealim babamla aynı üniversitede okumak”dedi.
 
 
Editör: TE Bilisim