CHP eski Demre ilçe başkanı Nusret Bayar, CHP il başkanlığına aday olduğunu açıkladı.
Antalya’da CHP’de il başkanlığı yarışına yeni bir aday katıldı. Eski CHP Demre İlçe Başkanı ve üç dönem CHP Antalya Milletvekili adayı olan eğitimci ve iş insanı Nusret Bayar CHP Antalya İl Başkanlığı’na aday olduğunu açıkladı. Bayar ilk açıklamasında; durumu idare etmek için değil, birlikte yönetmek için partimizin en onurlu görevlerinden biri olan CHP Antalya İl Başkanlığı’na adayım dedi.
CHP Antalya İl Örgütü’nde başlayan il kongreleri ile birlikte, CHP Antalya İl Başkanlığı yarışında da adaylar ortaya çıkmaya başladı. Yarışa yeni katılan Nusret Bayar yaptığı basın açıklaması ile adaylığını duyurdu. Çalışmalarına da başladı. İlçe kongrelerine katılmaya, sivil toplum kuruluşlarını ziyaret ederek niçin aday olduğunu açıklamaya başladı.
Bayar yaptığı açıklamada”Örgütümün hukukuna sahip çıkmak, durumu idare etmek için değil, birlikte yönetmek için partimizin en onurlu görevlerinden biri olan CHP Antalya İl Başkanlığı’na adayım dedi. Bayar, CHP Antalya İl Başkanlığı’nda bir boşluk oluştuğunu belirterek; CHP Antalya İl Başkanlığı makamı her zaman, her yerde ve her konuda sözünü söyleyen, örgütün hakkını, hukukunu koruyan, savunan kişilerin temsil edeceği bir makamdır. Gerek yerel seçimlerde, gerek genel seçimlerde Antalya’de ciddi anlamlarda yanlışlar yapıldı. Ortada büyük bir boşluk oluştu. Bu boşluğu tabandan gelen güçle dolduracağız. İktidara giden yol, boşluk kabul etmez.  Antalya CHP İl Başkanlığı görevi idare edilecek değil, örgütün gücünün, sesinin duyurulacağı, örgütün hakkının, hukukunun korunulacağı ve savunulacağı bir makamdır. Hak ve özgürlüklerin güvence altına alındığı, yargının bağımsız olduğu, kuvvetler ayrılığına dayalı parlamenter sistemle yönetilen demokratik, güçlü bir Türkiye Cumhuriyeti için Cumhuriyet Halk Partisi Örgütü olarak Antalya’da etkin bir muhalefet ağı oluşturacaklarını belirten Bayar; “parti içi demokrasi en önem verdiğim olgulardan biri olacak. Dünya görüşüm gereği, her daim örgütlü mücadeleye inanmış, tabanın gücüyle hareket etmiş CHP’nin bir neferiyim.  Bu noktada Antalyamızı Ankara’da temsil etmek için iki kez ön seçime girdim. Örgütümün verdiği karara saygılı olarak hiç küsmedim, yılmadım; partimin başarısı için koştum. En büyük güç örgüttür diyerek CHP İl Başkanlığı’na adayım. Örgütümün bu sese kulak vereceğine inanıyorum”dedi.
CHP İl Başkanı adayı Nusret Bayar; 1959 yılı Demre’de doğdu. Siirt Eğitim Enstitüsü ve Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi mezunu. 5 yıl sınıf öğretmenliği yaptıktan sonra istifa ederek iş yaşamına atıldı. Demre’de tarım, ticaret ve turizmle uğraşıyor. SHP Demre Kurucu üyeliği, SHP Demre İlçe Başkanlığı yaptı. CHP’nin yeniden açılması üzerine CHP Demre Kurucu İlçe Başkanı oldu. 1990-1995 ve 2005- 2007 yılları arasında dört dönem CHP Demre İlçe Başkanlığı ve Antalya CHP İl Yönetim Kurulu üyesi olarak görev yaptı. 1999 yılında yapılan milletvekili seçimlerinde, CHP’de yapılan ön seçimde 8. sıraya, 2015 yılında yapılan milletvekili seçimlerinde CHP’de yapılan ön seçimde 7. sırada yer aldı. 2018 yılında yapılan milletvekili seçimlerinde CHP Genel Merkezi tarafından Antalya listesinde 8. sıradan milletvekili adayı olarak gösterildi.
  Bayar evli ve bir çocuk babası.
 
Editör: TE Bilisim