DEMRELİ ÇOCUKLAR YÜZME ÖĞRENİYOR 
 Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın Yüzme Bilmeyen Kalmasın Projesi kapsamında Demreli çocuklar ve gençler yüzme öğrenmeye başladı.
Bakanlığın yürüttüğü Yüzme Bilmeyen Kalmasın Projesi kapsamında, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Demre'de portatif yüzme havuzu kuruldu. Demre Spor Salonu bahçesinde kurulan 20 metre uzunluk, 10 metre genişlik, 1,40 santim derinliğinde olan havuzdaki su seviyesi ise 1,25 santim olarak tutuluyor. Havuzda haftanın 6 günü yüzme eğitimi veriliyor. 7- 18 yaş arasındaki çocuklara ve gençlere verilen eğitim 4 periyot halinde gerçekleştiriliyor. Her periyoda 12 kursiyer katılıyor. Her grup haftada üç gün eğitime geliyor. Günde 48 öğrenciye yüzme eğitimi veriliyor. Yüzme kursları 30 Eylül'e kadar devam edecek. Toplamda 100 öğrenci eğitimden yararlanacak. Yüzme kursları, yüzme eğitmenleri Kahraman Şahin ve Onur Havan tarafından veriliyor. 
Demre İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Mesut Dikili, "Kurslarımızda yüzme bilmeyen çocuklarımız öncelikle su ile tanıştırılıyor. Su ile tanışmanın ardından temel yüzme dersleri verilerek, yüzme öğretiliyor. Eğitimde Covid-19 tedbirleri uygulanıyor. Girişte her öğrencinin ateşi ölçülüyor. Elleri dezenfekte ediliyor. Havuza girme kuralları uygulanıyor" dedi.
 
Editör: TE Bilisim