Yaklaşık 9 yıldır Almanya’nın farklı üniversite ve hastahanelerinde doktor olarak görev yapan Erkan Tuğral’a, Alman Hıristiyan Birlik Partisi tarafından 2021 yılında yapılacak olan Almanya Parlametosu seçimlerinde milletvekilliği adaylığı teklif edildi. Dr. Erkan Tuğral, teklif için onur verici dedi.
  Almanya’da Giessen Üniversitesi’nde kordoloji, dahiliye ve gastoentolji ihtisasları yapan 42 yaşındaki  Dr. Tugral; Antalya doğumlu. Antalya’nın Demre İlçesi’nden. Antalya Lisesi’ni ve ardından 2000 yılında Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. Antalya ve Muğla’da görev yaptıktan sonra, Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde fizyoloji ihtisası yaptı. Bir süre İngiltere’de araştırmalar yaptı. Ardından 2011 yılında Almanya’ya gitti. Halen Almanya’da Helios St. Marinberg Klinik Helmsstedt Hastanesi’nde üç dalda  görev yapıyor. Almanya’daki çeşitli Alman ve Türk televizyon kanallarında tıp proğramları yapıyor. Almanya’da yayınlanan bir dizide de doktor rolünde sanatçı olarak rol alıyor. Dr. Tugral, Almanya, Rusya, ABD ve Bulgaristan’da birçok bilimsel araştırmada görev aldı. Birçok tıp dergisinde bilimsel makaleleri yayımlandı. Birkaç yıl önce Bulgaristan’da yapılan Uluslararası Hemorheologie Kongresi’nde en iyi genç bilim insanı seçildi.
   Dr. Erkan Tugral yapılan adaylık teklifi ile ilgili olarak yaptığı açıklamada” Almanya’da Hıristiyan Birlik Partisi’nde üyeyim. Partide politika yapıyorum. 2021 yılında yapılacak olan Almanya Parlamentosu seçimlerinde, CDU’dan Wolsburg bölgesinden milletvekiliği teklifi aldım. Bu benim ve ülkem içim büyük bir onur. Tabii ki teklifi kabul edeceğim. Seçilebilecek bir sıradan aday olmam için Almanya’daki ve Türkiye’deki yetkililerden, sivil toplum kuruluşlarından destek bekliyorum. Bu konuda da çalışmalar yapacağım” dedi.
  
 
Editör: TE Bilisim