Türkiye'deki günübirlik ve mavi yolculuk yat turizminin önemli merkezlerinden biri olan Antalya'nın Demre ilçesinde denizlerde sessizlik başladı. Turizm mevsiminin sona ermesi, havanın serinlemesi ve koronavirüs salgını nedeniyle denizdeki yat turizmi durma noktasına geldi.
Demre'deki yat turizminin merkezi konumundaki Kekova'da denizler sessizliğe büründü. Yabancı turistin az olması nedeniyle günübirlik yatların büyük bölümü karaya çekildi. Havanın serinlemesi ve koronavirüs nedeniyle yerli turistin çekilmesi ile denizler tam anlamıyla sessizliğe büründü. Kışın bile onlarca yatın uğradığı Kekova'daki dünyaca ünlü bugünkü adıyla Kaleköy, antik adıyla Simena Antik Kenti'nin önünde, normal zamanda yatlar yer bulamazken, bu günlerde ancak birkaç yat görmek mümkün. Doğal bir liman olan Gökkaya Koyu'nda ise tam bir sessizlik hakim. Sonbaharda yat akınına uğrayan Gökkaya Koyu'nda Kaş ve Finike marinalarında kalan birkaç küçük ölçekli yat görmek mümkün. Orada da sessizlik hakim. Denizlerde ancak yol alan küçük ölçekli birkaç yatın dışında yat görmek olanaksız hale geldi.
Demreli yatçılar, "Kötü bir sezon geçirdik. Bu mevsimde normal durumlarda Kekova bölgesi özel ve yolcu taşıyan mavi yolculuk yatları ile dolardı. Şu günlerde havalar çok güzel. Yat turizmi için halen ideal bir hava var. Koronavirüs salgını nedeniyle yabancı turistin gelmemesi, denizleri erkenden sessizliğe büründürdü. Biz de yatlarımızı hızla karaya çektik. Yatlarla güzelleşen Kekova'da tam bir koronavirüs sessizlik başladı" dedi.
 
Editör: TE Bilisim