Paranın hesapta olacağı 7-11 nisan tarihi koronavirüsün zirve dönemi
65 yaş ve üstü emekliler bin lira bayram ikramiyesini nasıl alacak
Çalışma Bakanlığı Koronavirüs tedbirleri kapsamında 12 milyon emekliye ödenecek bayram ikramiyesini öne çekerek, biner liralık ödemelerinin 7-11 Nisan tarihlerinde yapacak.
Koronavirüs kovid-19 salgınına karşı sokağa çıkmaları yasak olan 65 yaş ve üstü emeklilerin 7-11 Nisan tarihleri arasında alacakları bayram ikramiyeleri için bankaya akın etmesinden korkuluyor. Uzmanlar ‘Evde ödenmeli’ diyor.
 Emeklilerin erkene çekilen biner liralık bayram ikramiyeleri 7-11Nisan’da bankaya yatacak. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın açıklamasına göre o tarihler koronavirüsün en yoğun bulacağı bir dönem olacağı bildiriliyor. 65 yaş ve üstü binlerce emekli ikramiye paralarını çekmek için bankalara koşarsa büyük bir tehlike ve izdiham yaşanacak.
İKRAMİLER EVLERDE ÖDENMELİ
Uzmanlar;Bir yandan dışarı çıkmayalım ‘tehlikeli diyoruz’ biryandan da binlerce emekliyi sokağa çıkaracak bir karar alıyoruz. Riski yaymamak için ya ikramiyelerin ödenmesi ertelenmeli yada ikramiyeler evlerde ödenmeli diyorlar.
BAYRAM İKRAMİYESİ 7-11 NİSAN’DA ÖDENECEK
Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Selçuk yaptığı yazılı açıklamada, SSK’lılarıon 7-10 Nisan tarihleri arasında, Bağ- Kur ile Emekli Sandığı emeklilerin de 11 Nisan’da bayram ikramiyesi alacağını belirtti. Koronavirüs tedbirleri kapsamında bayram ikramiyesi ödemelerini öne çektiklerini hatırlatan Bakan Selçuk”Buna göre ikramiyeleri 4 A (SKK) kapsamında olanlara tahsis numarasının son rakamına göre 17-18-19 olanlar 7 Nisan Salı günü, 20-21-22 olanlar için 8 Nisan Çarşamba günü, 23-24 olanlar için 9 Nisan Perşenbe günü, 25-26 olanlar için  ise 10 Nisan Cuma günü , 4 B (Bağ-Kur ) ve (Emekli Sandığı) kapsamında olanlara ise 11 Nisan Cumartesi günü ödenecek”dedi.
 
 
 
 
Editör: TE Bilisim