ENGELLİLER İÇİN FARKINDALIK ETKİNLİĞİ
Antalya'nın Demre ilçesinde AK Parti Demre Gençlik Kolları Başkanı Barış Kapar ve üç arkadaşı, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla farkındalık etkinliği düzenledi. Etkinlikte engellilerin sorunlarına dikkat çekildi.
Etkinliğe, AK Parti Demre İlçe Gençlik Kolu Başkanı Barış Kapar, gençler ve vatandaşlar katıldı. Demre Cumhuriyet Alanı'nda düzenlenen etkinlikte, gençler tarafından bir engelli empati pankuru oluşturuldu. Parkurda temsili engelli olarak görev alan gençler, kaldırımlarda, caddelerde, sokaklarda engellilerin karşılaştığı sorunları, canlı olarak vatandaşlara gösterdi.
Etkinliğe katılan, geçirdiği bir kaza sonrası engelli hale gelen Yusuf Sarıca, "Bizim için en büyük engel maalesef insanlar. Bizi kendinizden, içinizden biri olarak görün. Bize acımayın. Ama bizim yaşamımızı kolaylaştırın. En basiti bizim engelli araçlarımızla yol aldığımız kaldırımlara araçlarınızı park etmeyin" dedi.
Etkinliği düzenleyen Barış Kapar, "Pandemi nedeniyle maalesef ilçemizde engelli kardeşlerimizle beraber olamadık. Onları ziyaret edemedik. Hepimizin her an bir engelli adayı olduğunu düşünerek, hiç olmazsa onların sorunlarına dikkat çekmek istedik" dedi.

 
Editör: TE Bilisim