Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Adlıhan Dere ve Isparta Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (IESOB) Başkanı Ahmet Tural, esnaf ve sanatkarlar ile gerçek kişi tacirlere yönelik gelir kaybı destek başvuru sonuçlarının e-devlet üzerinden açıklandığını duyurdu. Başvuru yapan esnaflara 3 aylık 1000'er TL ödenecek.
Ticaret Bakanlığı tarafından Covid-19 pandemisi nedeniyle ticari faaliyetleri olumsuz etkilenen esnaf ve sanatkarlar ile gerçek kişi tacirlere yönelik Gelir Kaybı Desteği ve Kira Desteği verileceği duyurulmuştu. AESOB Başkanı Adlıhan Dere ve IESOB Başkanı Ahmet Tural, gelir kaybı destek başvuru sonuçlarının e-devlet üzerinden açıklandığını duyurdu.
Esnaf başkanları yaptıkları açıklamada, gelir kaybı destek ödemelerinin Ticaret Bakanlığı tarafından Ocak ayı içerisinde başvuruda belirtilen banka hesap numarasına gerçekleştirileceğini kaydetti. Başkanlar, ödemelere ilişkin sürecin www.turkiye.gov.tr adresinden takip edilmesini isterken, kira destek başvuru sonuçlarının ise halen değerlendirme aşamasında olduğu belirtildi.
AESOB Başkanı Adlıhan Dere, gelir kaybı desteklerinin 1000'er TL, kira desteklerinin ise büyükşehirlerde 750, diğer illerde ise 500'er TL olacağı ve her iki desteğinde 3 aylık olarak verileceğini söyledi.
Editör: TE Bilisim