Antalya'da İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarına tepki göstermek amacıyla bir araya gelen Türkiye İşçi Partisi üyeleri adına basın açıklamasını okuyan Cafer Yelsali, "Dünyanın gözü önünde her gün horlanan, sürülen, yerinden edilen, toprağı, evi alınan, ülkesi işgal edilen Filistin halkının yanındayız ve haklı davalarına sahip çıkıyoruz" dedi.
Türkiye İşçi Partisi üyeleri, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarına tepki göstermek amacıyla Attalos Heykeli önünde bira raya geldi. 'Filistin'de işgale, ilhaka ve sürgüne hayır' yazılı pankart açan parti üyeleri adına Cafer Yelsali basın açıklamasını okudu. İsrail'in Filistinlileri yerinden etme ve işgal amacıyla Batı Şeria'daki yerleşimleri ilhak ettiğini ve Doğu Kudüs'ü de işgal ve ilhak sürecinin bir parçası kılmaya çalıştığını dile getiren Yelsali, "Filistin halkı ise bu işgal-ilhak politikalarına karşı direnmeyi ve meşru savunma hakkını kullanmayı sürdürüyor" diye konuştu.
İsrail'in saldırılarında doktorların da bulunduğu yüzü aşkın sivilin yaşamını yitirdiğine değinen Yelsali, şunları söyledi:"Sivilleri hedef alan ve sağlık merkezlerine erişimi imkansız hale getiren İsrail savaş suçu işliyor. Bu işgalci, savaş suçlusu rejim derhal durdurulmalıdır. İsrail'in Filistinli sivillere yönelik, tüm dünyanın tanıklık ettiği bu zulmü fütursuzca sürdürmesini sağlayan şey, Filistinlilerin haklılığı yönünde sayısız hukuki karara imza atmalarına rağmen gerekli yaptırım kararlarını uygulamayan hükümetlerin ikiyüzlülüğüdür."
Filistin halkının sürdürdüğü mücadelenin yanında olduklarını vurgulaya Yelsali, "Dünyanın gözü önünde her gün horlanan, sürülen, yerinden edilen, toprağı, evi alınan, ülkesi işgal edilen Filistin halkının yanındayız ve haklı davalarına sahip çıkıyoruz. Şeyh Cerrah'da zorla ev boşaltmalara, Doğu Kudüs'ün ilhakına hayır. İsrail'in sivillere yönelik saldırılarına, savaş suçuna hayır. İlhak ve işgale dayalı Siyonist rejime hayır" dedi.

 
Editör: TE Bilisim