AK PARTİ MİLLETVEKİLİ USLU TBMM’DE FİNİKE'NİN PORTAKALINI TANITTI
 AK PARTİ ANTALYA MİLLETVEKİLİ ATAY USLU: BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ PORTAKALLA GÜÇLENDİRELİM
 Ak Partili Antalya Milletvekili Atay Uslu, mecliste Finike portakalı ile ilgili basın toplantısı düzenledi. Uslu, Türkiye'deki portakal üretiminin 3'de birinin de Antalya'dan karşılandığını vurguladı.
  TBMM Akdeniz-PA Türk Grubu Başkanı ve AK Partili Antalya Milletvekili Atay Uslu, TBMM'de Finike Portakalı ile ilgili basın toplantısı düzenledi. Atay Uslu basın toplantısında salgın döneminde Turunçgiller ve Portakaldaki C vitamini sayesinde vücut direncini artırarak soğuk algınlığı vb hastalıklara karşı büyük direnç sağladığını ifade ederek,  “Portakal mevsimindeyiz, C vitamini için, vücut direncini artırmak için çiftçilerimizin ürettiği Turunçgil tüketmeyi öneriyor, hatırlatıyoruz” dedi.
 FİNİKE PORTAKALI DÜNYAYA KALİTESİNİ İSPAT ETTİ
Portakal denince Antalya ve Finike akla gelir. Finike portakalı kalitesini dünyaya kabul ettirmiş bir portakal türüdür. Kaliforniya Üniversitesi 1994 yılında bilimsel bir araştırma yapmıştır. Araştırmanın sonunda Finike'nin Turunçova Mahallesi'nde yetişen portakalın dünyanın en iyi portakalı olarak tescillenmiştir. Finike portakalı, kokusu, Tadı, aroması, sululuk oranı, asit şeker dengesiyle dünyada bir markadır" dedi. Finike ovasını tarımsal sit ilan ettiklerini söyleyen Uslu, 2018 yılında Kumluca ve Finike ovası Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Büyük Ova Koruma Alanı olarak resmi gazetede ilan edildiğini ifade etti.
 TARSİMİN KAPSAMINI GENİŞLETİYORUZ
Atay Uslu “Çiftçimizin emeğinin karşılığı olan bahçesini ve ürettiği ürünleri TARSİM güvencesi altına aldık. TARSİM'i genişletme ve yaygınlaştırma konusundaki çalışmalarımız devam ediyor. Çiftçiyi bilinçlendiriyoruz. Sigorta yaptırma konusundaki bürokratik engelleri tek tek kaldırıyoruz. Bu yılın Mayıs ayı sıcak geçen iklim şartları sebebi ile portakal boncuklarında dökülme yaşandı. Bu yüzden portakal rekoltesi biraz düşük. Aşırı sıcaklardan dolayı meydana gelecek zararlar TARSİM kapsamına alındı. Finike portakalının korunması, desteklenmesi, pazarlanması çalışmalarına her zaman devam edeceğiz" ifadelerini kullandı. Antalya Milletvekili Atay Uslu, basın açıklamasının ardından basın mensuplarına portakal dağıttı..
 
 
Editör: TE Bilisim