GAZİNO, BAR VE DİSKOLARA RUHSAT DEĞİŞTİRME İZNİ
Antalya'da koronavirüs önlemleri kapsamında faaliyetlerine kısıtlama getirilen gazino, pavyon, meyhane, bar, birahane, taverna, disko ve benzeri yerler için kafe, restoran, lokanta vb. olarak faaliyet göstermek istemeleri durumunda işyeri ruhsatları kaymakamlıklar denetiminde ilgili belediyeler tarafından değiştirilebilecek.
Antalya İl Umumi ve Hıfzıssıhha Kurulu, İçişleri Bakanlığı genelgesi doğrultusunda, faaliyetleri geçici süreyle durdurulan gazino, pavyon, meyhane, bar, birahane, taverna, disko ve benzeri yerlerin faaliyetlerine ilişkin yeni bir karar aldı. Ana faaliyet konusu gazino, pavyon, diskotek, bar, birahane, taverna veya gece kulübü olan umuma açık istirahat ve eğlence yerleri, ana faaliyet konusunu değiştirerek kafe, restoran, lokanta ve benzeri işletmeye dönüşebilecek. İstemeleri durumunda işyeri açma ve çalışma ruhsatlarına ilişkin yönetmelik kapsamında eski ruhsatları iptal edilip, yeniden ruhsatlandırma işlemi yapılacak.
DEĞİŞTİRENLERİN LİSTESİ
Kaymakamlar tarafından, 15 Mart 2020 itibarıyla ana faaliyet konusu gazino, pavyon, diskotek, bar, birahane, taverna veya gece kulübü olup belediyelere müracaat ederek ruhsat değiştiren işyerlerinin listesi de belediyelerden alınacak. Ana faaliyet alanını değiştiren işyerlerine yönelik denetim faaliyetleri yoğunlaştırılacak.
Bu denetimlerde faaliyet konusunu değiştirerek salgınla mücadele kapsamında alınan tedbirleri devre dışı bırakacak şekilde eski faaliyetine devam ettiği tespit edilen işletmeler ise kapatılacak. Ana faaliyeti gazino, pavyon, diskotek, bar, birahane, taverna veya gece kulübü olup ruhsatına tali faaliyet işleten işyerlerinin çalışmasına müsaade edilmeyecek.
Editör: TE Bilisim